Bomenridder en actief bij vv Rhoon.
Bomenridder en actief bij vv Rhoon.

Het gezicht achter de Polderkolder

Algemeen

Wim Gé Warnaar zet zich in voor het behoud van de polders zoals ze zijn en die mening draagt hij uit via onder meer de nieuwsbrief Polderkolder. Verder is hij Bomenridder en doet hij vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging Rhoon.

Wat doe je precies?

Mijn dagelijkse werk is digitale marketing bij een Franse oliemaatschappij Total. Ik ben altijd 'in de olie' geweest; ik ben er in opgegroeid via ons ouderlijk bedrijf. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, wandelen en fietsen in de polder of aan het klussen in onze landschapstuin.

Kom je vaak mensen tegen die jou ergens van kennen?

Dat is wel frappant ja, ik kan nergens ter wereld komen of ik zie wel een bekende. Heb ook een neus voor gezichten en namen, hoewel dat laatste minder wordt met de jaren.

Wat is je gezinssituatie?

Ik ben gelukkig getrouwd met Marjan en wij hebben drie mooie en zelfstandige kinderen. Twee jongens en een meid. Daarnaast nog wat huisdieren die deel uitmaken van het gezin.

Waar heb je het laatst heel hard om gelachen?

Ik heb altijd wel lol in het leven eerlijk gezegd, maar om bepaalde sketches of situaties kan ik smakelijk lachen. De droge humor van Philippe Geubels vind ik geweldig.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Dan moet ik terug naar mijn jeugd op de boerderijen bij mijn ooms. In Hoogvliet bij de Ponsen kon ik me uren vermaken met de paarden, de koeien en het jongvee.

Wanneer was je het gelukkigst?

Toen ik Marjan leerde kennen, de geboorte van mijn kinderen, mijn jeugd maar ook mijn verblijf in Amerika en de vele vriendschappen die ik daar aan heb overgehouden.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het afscheid van dierbaren en familie, zoals mijn ouders en schoonvader doen pijn. Of een neefje dat na negen maanden hoop en blijde verwachting dood geboren wordt.

Wie is je grote voorbeeld?

Mijn ouders denk ik. Mijn moeder was ruimhartig en op haar manier sociaal. Mijn vader was altijd op de achtergrond maar precies wetend wat hij wilde en waarheen.

Welke muziek luister je graag?

Dat maakt me niet veel uit maar ik heb weinig met house, metal en dat soort stromingen. Maar of het nu pop uit de vorige eeuw, klassiek, jazz of soul is, is mij om het even.

Welke toekomstdromen heb je?

Gezond oud worden en goed mobiel blijven om nog wat van de wereld te kunnen zien na mijn pensioen. Ik zie er in mijn omgeving al genoeg omvallen en ik mag ook nog vijf jaar aan de bak.

Welk talent zou je willen hebben?

Ik had wel aanleg om muziek te maken en teksten te schrijven, had daar misschien meer uit kunnen halen. Maar ik kan jaloers worden als ik iemand 'zomaar' achter een piano zie kruipen om daar een stuk te spelen.

Hoe sta je 's morgens op?

Doordeweeks vroeg, rond kwart over vijf. Ik wil bijtijds naar kantoor voor de files uit en reis ook weer bijtijds terug. In het weekeinde wordt het wel wat later.

Wat zijn je hobby's?

Actief sporten zit er helaas niet meer in vanwege de gewrichten. Maar wandelen en fietsen doe ik zoveel mogelijk en met plezier. Passief kijk ik graag voetbal of andere sporten. En daarnaast gewoon buiten bezig zijn met onze dieren en in de tuin.

Wat zijn je angsten?

Dat er één van mijn kinderen of naasten iets overkomt.

Wat vind je stom?

Eigenlijk niets, alles dient meestal wel een doel. Je kunt je overal aan ergeren maar oplossen kun je het vaak niet. Kijk hier nu eens naar die Polderplannen. Waarom al dat geld uitgeven aan iets wat niemand wil.

Wat is het laatste whatsappje dat je kreeg?

Echt de laatste is een bericht over 'Sinterklaas op de club' van een whatsapp groep Het Oude Rhoon van vv Rhoon.

Wat kijk je op TV?

Volgens mijn vrouw alleen maar voetbal. 'Het beeld staat weer op groen', zegt ze dan. Maar ik kijk ook naar nieuws en actualiteiten, documentaires, films en series.

Wat is je favoriete quote?

Een levensmotto waar ik me wel in kan vinden is 'een dag niet gelachen is een dag niet geleefd'.

Advertenties uit de krant