Afbeelding

Rhoon blijft in derde klasse

Algemeen

RHOON - In een wedstrijd die ook in 4-4 had kunnen eindigen trok Soccer Boys zaterdag aan het langste eind met 1-0. Rhoon kan daardoor geen winnaar meer worden van de poulefase van de nacompetitie en blijft in de derde klasse. Bij een kleine overwinning van Rhoon zou Soccer Boys gedegradeerd zijn en zou het ongetwijfeld met minder motivatie naar Rijnmond Hoogvliet afreizen volgende week. Daarom wilde de ploeg van Marco van Rijn voor een ruime overwinning gaan. Op het zonnige complex van de Bleiswijkers kreeg de thuisploeg in de eerste helft echter de beste kansen. Eerst redde doelman Remy Brugts en daarna voorkwam het engeltje op de deklat de 1-0.
In de tweede helft bracht van Rijn Gad Feshaye en Rick Donker in het veld voor Foppe Prevo en Michael Dell'Avo. Rick van Vliet werd naar voren gedirigeerd om de ballen door te koppen naar het spitsenduo Bart Driesse en Maurice Heijboer. Rhoon werd gevaarlijker en er kwamen uitgelezen mogelijkheden om te scoren, maar de bal wilde er niet in. De ruimtes op het veld werden steeds groter en ook Soccer Boys kreeg een aantal goede mogelijkheden. Helaas verzilverden zij tien minuten voor tijd wel één van de kansen en blijft Rhoon met lege handen achter.
Na een goed seizoen waarin Rhoon 'best of the rest' werd achter Nieuwenhoorn weet het zichzelf niet te belonen met een promotie naar de tweede klasse. Het was de laatste wedstrijd van een aantal eerste elftalspelers die na vele jaren selectievoetbal een stap terug gaan doen. Gad Feshaye zal in een vriendenteam bij Barendrecht gaan spelen, Michael Dell'Avo gaat met zijn broertje bij YVV de Zwervers 2 voetballen en Willem Heijboer gaat naar het derde van Rhoon. Ook assistent-trainer Dimitri Metgod zal Rhoon verlaten; hij gaat naar VOB.