Afbeelding

De laatste loodjes van 2015

Algemeen

Afgelopen zaterdag werd Sinterklaas binnen gehaald. Eerst in Poortugaal, daarna in Rhoon. Het blijft altijd mooi om te zien hoe met veel inzet van vrijwilligers dit feest wordt gehouden. Uiteraard draag ik als wijkagent, in dit geval op de politiemotor, graag mijn steentje bij. Een mooie gelegenheid om met de inwoners in contact te komen. En ik kan echt genieten van al die kinderen die graag op de politiemotor klimmen voor een mooie foto.
Tegelijkertijd is het voor mij het signaal dat het jaar weer op zijn einde loopt. Dat merk je natuurlijk ook doordat het vroeg donker is. Geef inbrekers geen kans.
Mogelijk heeft u in de krant gelezen dat de politie nieuwe mobieltjes aan het invoeren is. Ik heb onlangs het nieuwe exemplaar in ontvangst mogen nemen. Het is een smartphone, die zodanig is geprepareerd dat ik op straat een aantal werkzaamheden kan uitvoeren die ik vroeger alleen op het bureau kon doen. Zoals op straat informatie opvragen uit systemen, kentekens natrekken en Whatsappen. Met u. Hans Huigen, coördinator buurtpreventie Rhoon, heeft veel voorwerk verricht en heeft mijn diensttelefoonnummer ingevoegd bij de Whats-app groepen, die al actief zijn binnen een aantal wijken binnen Poortugaal. Dat zijn op dit moment de Schutskooiwijk; plan Landweg; wijk Valckesteijn, wijk Centrum Poortugaal en de Deltawijk. Ons streven is een groep per straat.
Met de Whats-app groepen kunnen wij bewoners die in de buurt wonen, alarmeren als zich in hun directe omgeving iets voordoet. De deelnemers kunnen ook elkaar in kennis stellen en eventueel helpen. Uiteraard mag er geen twijfel over bestaan dat er in urgente noodsituaties eerst het alarmnummer 112 gebeld wordt. Als de hulpdiensten onderweg zijn, gebruikt u de Whats-app groep. Enige discipline is wel noodzakelijk. Ik vergelijk het met het buitenlicht boven de achterdeur. Als dat vier keer per uur aan en uitgaat, zal de aandacht van de omgeving verslappen. Echter, als het alleen aan gaat als er echt iets is, zal men sneller reageren.
Wilt u bij een Whats-app groep worden aangesloten? Neem dan contact op met Hans Huigen, buurtpreventie-albrandswaard@live.nl. Uiteraard kunt u mij nu ook bereiken op Whats-app. Mijn nieuwe telefoonnummer is 06-52568553, mailen kan naar frank.vonk@politie.nl Mijn twitter-account is Frank_D_Vonk. Uiteraard kunt u mij ook gewoon op straat aanspreken.
Ondanks dat het jaar 2015 eindigt met een paar donkere wolken er boven kijk ik met vertrouwen uit naar het nieuwe jaar 2016. Ik zou willen eindigen met de slogan: alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Frank Vonk

Advertenties uit de krant