Afbeelding

Gift voor Zorgnijverij van Rotary Rhoon-Barendrecht

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Erna Noordijk, initiatiefnemer en bestuurder van De Zorgnijverij in Barendrecht, ontving afgelopen week een cheque van 1.800 euro van Rotary Club Rhoon-Barendrecht. Deze cheque werd overhandigd door Hein Sabel, voorzitter community service, en zal worden gebruikt voor het aanleggen van een verwarming op de eerste etage van het verblijf aan de Arnhemseweg 27.

,,Wij zijn zeer blij met deze gift omdat we daarmee een behaaglijk onderkomen kunnen bieden aan de kwetsbare jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis. Zij hebben moeite met het behalen van een startkwalificatie en slagen er daardoor niet of nauwelijks in om een duurzame positie te verwerven op de arbeidsmarkt. De Zorgnijverij biedt dagbesteding, begeleidt de cliënten (die wij medewerkers noemen) en leert hen zoveel mogelijk vaardigheden aan. Zo zullen de medewerkers iedere keer weer een stapje maken richting de arbeidsmarkt. Hoe vaak we voordoen, hoelang we samendoen en nadoen totdat ze uiteindelijk zelf doen, zal bij iedere medewerker anders zijn. We waken ervoor dat de sfeer ontspannen en positief blijft op de Zorgnijverij. Iedereen is uniek en wij geloven dat positief stimuleren uiteindelijk bijdraagt tot groei in zelfvertrouwen van iedere medewerker", aldus Erna Noordijk.

Hein Sabel vervolgt: ,,Van onze kant vinden wij het belangrijk om zichtbaar te zijn in de samenleving en een bijdrage te leveren aan doelen die lokaal zijn; leed is niet altijd veraf maar soms ook heel dichtbij aanwezig. Dat was voor ons een goede reden om deze zomer een oproep te doen in De Schakel voor de aanmelding van doelen die ondersteuning kunnen gebruiken. Vaak is dat financieel, maar het komt ook met regelmaat voor dat we gevraagd worden om mee te denken en mee te doen. En dat is nu precies waar Rotary Rhoon-Barendrecht voor staat: iets doen voor de gemeenschap, anderen helpen. Uit de inzendingen kwam De Zorgnijverij al snel naar voren. Vervolgens werden wij getipt door Lokaal Fonds voor Barendrecht dat de vraag urgent was en werd er snel gehandeld".
 

Uit de krant

Advertenties uit de krant