Afbeelding

Sporthal en gymzalen opgeknapt

Nieuws

ALBRANDSWAARD - De renovatie van sporthal Rhoon en het groot onderhoud aan de gymzalen in Rhoon en Poortugaal kan nog dit jaar van start gaan. Dit als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dat 1 september wordt neergelegd.

De verwachting van het college is dat het voorstel tijdens de gemeenteraadvergadering van 14 september wordt goedgekeurd. Volgens de bijbehorende planning kan er dan nog in 2015 begonnen worden met het renoveren en opknappen van de drie binnensportaccommodaties en in de zomer van 2016 worden afgerond. ‘Uiteraard worden de werkzaamheden uitgevoerd in overleg met de gebruikers’, laat een woordvoerster van de gemeente weten in een persbericht. Het bericht komt daags na de vraag van beheerder van sporthal Rhoon uit wanneer er begonnen wordt met de renovatie. ,,Ik had gedacht dat ik voor de zomer een seintje zou krijgen dat ik niet op vakantie mocht en dat ze zouden beginnen met de grote renovatie.”

In oktober 2014 stemde de gemeenteraad voor de bouw van een nieuwe sporthal in Sportpark Polder Albrandswaard. Het draagvlak voor de bouw van de nieuwe sporthal bleek echter onvoldoende. Dit was de aanleiding om dit besluit tijdens Beraad & Advies Ruimte in april 2015 nog eens te bespreken. ‘De belangrijkste uitkomst was de opdracht aan het college aan de slag te gaan met een nieuw raadsvoorstel voor de Sport- en Ontspanningsaccommodaties en daarmee een nieuwe koers uit te zetten’, is te lezen in het persbericht.
De gemeenteraad trok op 7 juli het besluit voor de bouw van een nieuwe sporthal in Sportpark Polder Albrandswaard in, met de wens in plaats daarvan Sporthal Rhoon en de gymzalen Rhoon en Poortugaal te renoveren en voor een langere periode te blijven gebruiken. In het nieuwe raadsvoorstel heeft het college deze wens verder uitgewerkt.

Donderdag een uitgebreid artikel in De Schakel waarin beheerder Ger Blom en oud lid van Sportstichting Albrandswaard vertellen.

 

Advertenties uit de krant