Personeel en patiënten werden getrakteerd op een lekkere slagroomsoes. Tamara de Neef en haar dochtertje Semmie-Jo waren de eersten.
Personeel en patiënten werden getrakteerd op een lekkere slagroomsoes. Tamara de Neef en haar dochtertje Semmie-Jo waren de eersten.

Certificaat Ikazia mooie start Borstvoeding Week

Nieuws

ROTTERDAM - Het Ikazia Ziekenhuis heeft het certificaat ‘Zorg voor borstvoeding’ opnieuw ontvangen. Hieraan werd op maandag 3 augustus feestelijk aandacht geschonken. Een mooie start van de Wereld Borstvoedingweek, waar de hele week aandacht voor is. De zorg in Ikazia voldoet aan de tien vuistregels die Unicef en de World Health Organization opstelden voor het welslagen van borstvoeding.

In het Moeder en Kind Centrum maakt de aandacht voor borstvoeding deel uit van de zorg die zij bieden. ,,Het certificaat laat zien dat we goede en eenduidige zorg rondom borstvoeding bieden. Wij willen moeders de beste start geven," zegt lactatiekundige Lenny Essers. Centraal staat het gezin. Moeder en baby verblijven op één kamer en brengen zo veel mogelijk tijd samen door.

Het samen zijn van moeder en kind is een belangrijke onderdeel van de tien vuistregels voor borstvoeding waaraan Ikazia voldoet. Daarnaast moet volgens de regels het borstvoedingsbeleid op papier staan en moeten medewerkers geschoold zijn. Ook worden eisen gesteld aan de voorlichting en aan praktische hulp bij het geven van borstvoeding. Zodat uiteindelijk iedere moeder die borstvoeding kan en wil geven, dat ook daadwerkelijk kan doen.

Advertenties uit de krant