Foto: Sieka Romeijn
Foto: Sieka Romeijn

Kleine Badje zoekt EHBO-vrijwilligers

Nieuws

RHOON - Het Kleine Badje van de Vereniging Zwembad Rhoon (VZR) aan de Sportlaan in Rhoon is één van de weinige openluchtzwembaden in de regio. Uniek van het Kleine Badje is dat het beheer in handen is van vrijwilligers. Jaarlijks zetten vele vrijwilligers zich in om dit fraaie ‘pareltje’ in het groen te onderhouden en toezicht te houden tijdens de openingsuren.

Er zijn heel wat vrijwilligers nodig om het Kleine Badje er zo fraai uit te laten zien. Er zijn vrijwilligers nodig voor de technische dienst, mensen die onderhoud willen plegen als maaien en snoeien, de bloemen willen verzorgen en niet te vergeten kleine klusjes willen uitvoeren.

Het Kleine Badje is een begrip in Albrandswaard en bestaat al ruim vijftig jaar. Wie ooit kennis heeft gemaakt met dit Kleine Badje is er aan verknocht. Dat is ook de reden dat enthousiaste inwoners, mede dankzij sponsors, steeds weer kans zien het Badje te vernieuwen en aan te passen aan de laatste technische regelgeving. Ondanks de inzet van veel vrijwilligers lukt het niet altijd het Badje open te stellen. Dit in verband met een gebrek aan vrijwilligers zoals onlangs op een sticker op het informatiebord bij de toegang te lezen was.

Stefanie van Hilten is een enthousiaste vrijwilliger. ,,Er is geen gebrek aan vrijwilligers’’, legt Stefanie uit. ,,Het probleem is dat er altijd een vrijwilliger met een EHBO-diploma aanwezig moet zijn. Over dat diploma beschikt maar een klein deel van de vrijwilligers. Dat is de reden geweest waarom wij op een aantal zaterdagen gesloten zijn geweest. Daarom roepen we vrijwilligers of mensen op die nog geen vrijwilliger zijn, maar het wel leuk lijkt op om een EHBO cursus te gaan volgen.’’

Stefanie is vrijwilliger geworden omdat zij vroeger in Het Badje heeft gezwommen en er later met haar kinderen kwam. ,,Je wilt graag dat het Badje open blijft.’’ Suus Voogdgeert werd vrijwilliger nadat zij het Badje een paar keer had bezocht. ,,Dit is zo uniek, dit Badje moet open blijven.’’

Het terrein van het Kleine Badje is niet groot, maar daardoor wel heel overzichtelijk. Het Badje richt zich vooral op kleintjes en basisschoolleerlingen. Populair is het Badje ook op enkele dagen in de week na sluitingstijd. Dan kan het terrein van 17.30 tot 21 uur worden afgehuurd voor bijvoorbeeld het vieren van een partijtje voor een verjaardag of het slagen van een examen. Meer informatie: telefoon 010-5016113.

Advertenties uit de krant