Afbeelding

Brandweer rukt zes keer uit

Nieuws

ALBRANDSWAARD - De zomerse storm heeft in Albrandswaard voornamelijk flink huisgehouden in Poortugaal. De Brandweer Albrandswaard rukte zaterdag 25 juli zes keer uit om omgewaaide bomen van wegen te halen of uit tuinen te verwijderen.

De eerste melding betrof een boom aan de Slotsedijk die dwars over de weg terecht was gekomen. Daarna vertrok de brandweer naar de Sikkel in Poortugaal om een omgewaaide boom uit de tuin van de bewoners te verwijderen. Met behulp van een tweetal kettingzagen werd de boom en de afgeknapte takken in stukken gezaagd. De derde melding kwam van bewoners aan de Varleweg. Hier blokkeerde een omgevallen boom het fietspad door het Valckesteynse bos.

Daarna belden de bewoners aan de Sikkel de brandweer opnieuw omdat een boom naast de reeds verwijderde boom dreigde om te vallen. Om dit te voorkomen zaagde de brandweer takken van deze boom af zodat de wind minder vat op de boom kreeg. Daarna was de hulp van de brandweer nog op enkele plaatsen in Poortugaal nodig om bomen en takken op wegen te verwijderen.

Advertenties uit de krant