Afbeelding

Blauwalg in Albrandswaard

Nieuws

ALBRANDSWAARD - In verschillende watergangen met name in Portland is blauwalg geconstateerd. Ook op andere locaties in Albrandswaard kan blauwalg voorkomen.

Blauwalg is een bacterie die eruit ziet als een olieachtige groen-blauwe drijflaag op het water. De bacterie ontstaat bij warm weer. Blauwalgen kunnen giftige stoffen bevatten waar mens en dier ziek van kunnen worden. Voorkom aanraking met het water en laat honden niet in het water zwemmen of van het water drinken.

De gemeente houdt op de locaties waar blauwalg is geconstateerd samen met Waterschap Hollandse Delta de watergangen in de gaten. Ook wordt samen met het waterschap zo mogelijk extra vers water ingelaten, maar door de grote droogte is dit slechts zeer beperkt mogelijk.

Blauwalg veroorzaakt irritaties aan de huid en ogen. Andere klachten zijn hoofdpijn en maag- en darmklachten. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen? Spoelt u zich dan goed af onder de douche. Raadpleeg bij aanhoudende klachten uw huisarts. Bij honden die ziek worden, is het verstandig om bij een bezoek aan de dierenarts te melden dat het dier mogelijk met blauwalgen in aanraking is geweest.

Voor meer informatie: Afdeling Advies en Programmering, Wybe Korpel, telefoon 010- 5061111, e-mail w.korpel@albrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant