Foto Jos Hendriks
Foto Jos Hendriks

Tour de France in achtertuin

Nieuws

ALBRANDSWAARD - ,,Daar komen ze!” Duizenden camera’s kwamen tevoorschijn, vele toeschouwers bogen zo ver mogelijk voorover en keken reikhalzend uit naar dat ene moment: de wielrenners van de Tour de France, die over de Groene Kruisweg door Albrandswaard naar Neeltje Jans reden.

Urenlang stond het langs de Groene Kruisweg vol met mensen, die ongeduldig wachtten op de doorkomst van de renners van de Tour de France. De sfeer was gemoedelijk, De Volharding speelde, en hoe meer wagens van de Tourkaravaan langskwamen, hoe voller het werd aan de kant van de weg. Dat het begon te waaien, de temperatuur tien graden zakte en regen was opgegeven, daar lieten de fans zich niet door afschrikken. ,,Dit is prachtig! Hier zie je eigenlijk niks, maar dit moet je een keer meemaken”, reageerde een oudere heer aan de kant van de weg. ,,Als je voor de televisie zit, zie je veel meer, maar ik kijk vanavond wel tv.” Ron van Dodewaard filmde de gehele doorkomst van de wielrenners. ,,Dit is toch schitterend!? En we wonen hier om de hoek. Hoe mooi is het als de Tour de France op loopafstand van je huis voorbij komt?”
Drie man op kop zoefden in een razend tempo voorbij. Het peloton dat enkele minuut later volgde, trok meer bekijks en kon rekenen op veel applaus. De weergoden waren de Albrandswaardse toeschouwers goedgezind want het bleef droog. Nog geen kwartier na het doorkomen van de renners kwam het water met bakken uit de hemel.

Advertenties uit de krant