Scheidende voorzitter Jaap Kooimans (l) bezegelt de overdracht van het voorzitterschap aan Karel van der Woude met een handdruk.
Scheidende voorzitter Jaap Kooimans (l) bezegelt de overdracht van het voorzitterschap aan Karel van der Woude met een handdruk.

Rotaryclub Rhoon-Barendrecht zoekt goede doelen

Nieuws

ALBRANDSWAARD - Dienstbaar zijn voor de samenleving. Dat is het doel van de in 1989 opgerichte Rotaryclub Rhoon-Barendrecht. Zij zamelt jaarlijks via verschillende initiatieven geld in. Het bekendste evenement is wel het charitydiner dat altijd eind januari in het Kasteel van Rhoon wordt georganiseerd. Afgelopen jaar leverde dat event ruim 40.000 euro op bestemd voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Hoewel het geld voor twee verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis uitstekend terecht is gekomen, zou de club daarnaast ook graag weer wat meer lokale doelen willen steunen. Daarom een oproep aan stichtingen en verenigingen uit Albrandswaard die aantoonbaar wel een financiële injectie kunnen gebruiken. Verzoeken met duidelijke motivatie en contactgegevens kunnen worden gestuurd naar heinsabel@carnelian.nl. Het verzoek wordt bevestigd en vervolgens wordt het inhoudelijk beoordeeld. Daarna wordt contact opgenomen over de uitkomst.

Dinsdag 30 juni vond de jaarlijkse bestuurswissel plaats. Voorzitter Jaap Kooimans gaf het stokje over aan de nieuwe voorzitter Karel van der Woude. Jaap benadrukt dat het beeld van Rotary als een wat stoffige club van oude heren volledig achterhaald is. Rotary is een dynamische organisatie en onze club in Rhoon-Barendrecht is zeer actief en staat middenin in de lokale samenleving. Met elkaar beschikken we over een groot netwerk en kunnen we met mensen en middelen daadwerkelijk het verschil maken. Zo is bijvoorbeeld wereldwijd de ziekte polio bijna uitgeroeid. Karel voegt toe: onze club is jong en staat midden in het leven. We hebben 35 gemotiveerde leden die maatschappelijk betrokken zijn. We komen wekelijks op dinsdagavond in het kasteel van Rhoon bij elkaar en gezamenlijk organiseren we boeiende avonden met inspirerende gastsprekers. We willen overigens onze club tot maximaal 40 laten groeien en daarom is er ruimte voor nieuwe jonge, maar bovenal enthousiaste en betrokken, leden.

Rotary is ontstaan op 23 februari 1905 in Chicago. Paul Harris (een jonge advocat) richtte samen met twee vrienden een club op met als doel om eerlijk zaken doen te bevorderen en geld in te zamelen voor goede doelen. Tijdens één van de eerste vergaderingen werd de naam ‘Rotary’ gekozen omdat de leden volgens een beurtrol samenkwamen op elkaars werkplaats. Per beroep kon slechts één iemand lid zijn. De club groeide en er ontstonden nieuwe clubs. In 1912 kreeg Rotary een Internationaal karakter. Rotary werd zo groot dat er een verdeling in districten ontstond. De eerste Rotaryclub in Nederland werd opgericht in 1923. Inmiddels is Rotary uitgegroeid tot de grootste humanitaire organisatie ter wereld.

Inmiddels is de benoeming van Karel als nieuwe voorzitter een feit en de Rotaryclub Rhoon-Barendrecht gaat weer een mooi nieuw jaar tegemoet! 

 

Missie en kernwaarde

Rotary’s missie is het aanbieden van diensten aan anderen, bevorderen van integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevorderen van goodwill en vrede door samenwerking van zakelijke, professionele en maatschappelijke leiders. Rotary’s kernwaarde is een wereldwijd netwerk van geïnspireerde individuen die hun passie vertalen naar relevante maatschappelijke doelen om het leven in samenlevingen te verbeteren.

 Foto: Koos Romeijn

Advertenties uit de krant