Afbeelding

Hartenwens Marian Heijboer vervuld

Nieuws

RHOON - Marian Heijboer heeft bij haar officiële afscheid van de TweedeKansWinkel een bijzonder cadeau gekregen. Ema en Felicia, twee maatschappelijk werksters uit Roemenië, kwamen voor deze speciale gelegenheid naar Nederland. Hiermee werd een grote wens vervuld. Marian zet zich al jaren in voor Vrienden van Casa Lumina, een stichting die kinderen en jongeren helpt in Roemenië.

De vrijwilligers van de TweedeKansWinkel en Wereldwinkel, met wie het pand wordt gedeeld, hadden besloten dat Marian een speciaal cadeau verdiende. Marian was initiatiefnemer en vijf jaar lang kartrekker van de TweedeKansWinkel aan de Dorpsdijk 149, waar oude spullen opnieuw worden verkocht door vrijwilligers. De opbrengsten gingen naar stichting Casa Lumina.
Marian hield zaterdag een afscheidsetentje in De Buytenhof voor alle vrijwilligers van de Tweedekanswinkel en Wereldwinkel. De vrijwilligers waren achter de schermen al lang aan het werk om de Roemeense dames naar Nederland te halen. Waar Ema en Felicia jarenlang nee zeiden tegen Marians uitnodiging, zeiden zij meteen ja tegen de vrijwilligers toen deze vroegen of zij naar Nederland wilden komen voor Marians afscheid. De dames werden begeleid door Olga, die jarenlang werkzaam was in Casa Lumina namens de Oost Europa zending en nog jaarlijks meereist met de mensen uit Albrandswaard. Het was een complete verrassing toen de dames tevoorschijn kwamen en er volgde een emotioneel weerzien.
Zondagochtend was er in de NH kerk in Rhoon een speciale bijeenkomst waar de Roemeense gasten welkom werden geheten. Ook waren de mensen uitgenodigd die de afgelopen jaren mee geweest zijn op de werkbezoeken naar Roemenië. Na afloop van de kerkdienst was er voor hen gelegenheid om hernieuwd kennis te maken met Olga, Ema en Felicia.
De contacten met Casa Lumina worden met het sluiten van de TweedeKansWinkel niet stopgezet. Op kleinere schaal blijven er acties om het Kinderopvangproject te steunen. Ook de werkreizen blijven.
De TweedeKansWinkel gaat door onder de vlag van stichting Castellum en heet nu Brhoons Canterie.

 

Advertenties uit de krant