Afbeelding

Kakofonie aan sirenes door Albrandswaard

Nieuws

ALBRANDSWAARD - Met gillende sirenes en zwaailicht trok een lange stoet van brandweerwagens, ambulances, politievoertuigen, douanewagens en alle andere denkbare hulpverleningsvoertuigen door Albrandswaard. Het was een kakofonie aan geluid, maar wie dichterbij kwam en een kijkje nam in de wagens, zag geen gespannen maar blije gezichten. Want in de wagens zaten kinderen met een beperking. Zij mochten meerijden. De tocht was georganiseerd door de brandweer en de climax van de Hulpverleningsdag 2015.

John en Marcel, de 23-jarige tweeling die al vanaf het eerste uur naar de Hulpverleningsdag komt, waren in hun element. Ruim voor de stoet vertrok, zaten zij al klaar in een douanewagen. ,,Dit is echt heel leuk”, reageerde moeder Joke van der Knaap. ,,Ze doen al vanaf het begin mee en het is elke keer een feest. Ze kunnen heel de dag spelletjes doen. Ze hebben ook al overal in gezeten en zijn al een keer ambulancebroeder en een keer brandweerman geweest. Vooral de demonstraties zijn helemaal super.”
Dit jaar hield de douane een demonstratie met een drugshond, verrichtte de politie een arrestatie en was er een demonstratie met de ladderwagen van de brandweer. Ook werd er een ongeluk nagebootst. Het waren niet de hulpverleners maar de kinderen die hulp boden. ,,Wij gaven uitleg en wat hulp, maar het waren de kinderen die het werk deden”, aldus initiatiefnemer Bert van der Burg. ,,We hadden twee kinderen in het Sigma-team, twee bij de brandweer en een kind zat bij het mobiel medisch team.”
De uitnodigingen voor de Hulpverleningsdag waren naar allerlei instanties gegaan. Nieuw op het lijstje waren de kersverse bewoners van het WISH Huis. Acht bewoners deden mee. Heleen Molenaar, van ASVZ en werkzaam bij het WISH Huis, kon niet anders dan razend enthousiast zijn. Boven al het lawaai van de optocht, schreeuwde zij uit: ,,Ik kende het niet, maar dit is zo leuk.”

Advertenties uit de krant