Afbeelding

Karperweekend met Hengelsport Wesdijk

Nieuws

BARENDRECHT - De derde veertig uur durende karper-koppelwedstrijd van Hengelsport Wesdijk vond vorige week plaats. Ditmaal in Carnisselande en Portland. Na de loting op vrijdagmiddag vertrokken zestien koppels, met boten op het autodak gebonden, naar de waterkant. De verwachte storm op vrijdag avond bleef gelukkig uit.

Ondanks een overvloed aan bodemplanten werden er de eerste nacht toch een aantal zeer mooie vissen gevangen. Het feestje dat door een groep jongeren aan de Gaatkensplas werd gevierd mocht de pret niet drukken.

De zaterdag begon qua weer wat herfstachtig, maar in de loop van de dag werd het weer heerlijk toeven voor je tentje aan de waterkant. Zelfs op de dag werden er een paar mooie schubs geland. In diezelfde mate liep het in de nacht door, waardoor de teller zondagochtend op een acceptabele zeventien karpers stond, met als zwaarste een schubkarper van veertien kilogram.

Om 13.30 uur werd de barbecue van Slagerij Schaap opgestookt en stonden biertjes klaar. Het werd nog een zeer gezellige middag, met zeer tevreden prijswinnaars en prima vlees. ,,Met dit bericht willen wij gemeente Barendrecht, bewoners van de wijk en H.S.V Groot Rotterdam bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement; wij hebben genoten’’, aldus team Wesdijk. Zie voor meer informatie en verslagen http://hengelsport.wesdijk.nl. Hengelsport Wesdijk, Gouwe 9, Barendrecht, 085-4884757.

Advertenties uit de krant