Afbeelding

Informatieavond bouwplan Rijsdijk

Nieuws

ALBRANDSWAARD - De Groep van 6 houdt dinsdag 30 juni een informatieavond over de bouwplannen bij de Rijsdijk/Achterdijk. De avond is van 19 tot 20.30 uur in De Brinkhoeve aan de Kerkstraat 12 in Poortugaal. De gemeenteraad gaf 8 juni groen licht voor de bouw van tien appartementen op ‘De Buitenplaats’ en zeventig woningen in ‘Het Hof’ en ‘De Boerderij’, een gebied gelegen tussen de Rijsdijk/Achterdijk en Nijverheidsweg in Rhoon.

Er ligt nog geen bouwplan ter inzage bij de gemeente, maar het burgerinitiatief De Groep van 6 wil betrokkenen en belanghebbenden informeren over de stand van zaken en het verloop van het gehele proces naar dit plan toe. ,,Wij vinden vanuit ons burgerinitiatief dat wij verantwoording moeten afleggen en toelichting geven naar de omwonenden en andere belanghebbenden”, licht Ruud van Dongen van de Groep van 6 toe. ,,Wij voelen het als onze burgerplicht mensen te informeren naar de stand van zaken.”
De Groep van 6 is al sinds 2012 betrokken bij de ontwikkeling van het terrein Rijsdijk/Achterdijk. Uiteindelijk overhandigden De Groep van 6 en ontwikkelaar Mels Zoeteman een Side-letter aan de gemeenteraadsleden afgelopen 8 juni. Hierin staan afgesproken punten, die niet letterlijk kunnen worden opgenomen in het bestemmingsplan, maar waarvan de belanghebbenden willen dat deze worden nageleefd. Bijvoorbeeld dat er geen dakkapellen mogen worden geplaatst aan de kant van Essendael. De wethouder heeft toegezegd dat dergelijke afspraken op te nemen in koopovereenkomsten of leveringsakten.
Omwonenden en belanghebbenden kunnen op deze informatieavond de plannen bekijken, zoals deze er nu liggen, en vragen stellen.

Advertenties uit de krant