Afbeelding

Kinderen verjagen draak tijdens Kerkennacht

Nieuws

ALBRANDSWAARD - De Dorpskerk in Poortugaal en de Willibrorduskerk en Dorpskerk in Rhoon stelden hun kerken zaterdag 20 juni open voor publiek tijdens de landelijke Kerkennacht. Er waren tal van activiteiten voor jong en oud in de Dorpskerk in Poortugaal, die zo’n driehonderd bezoekers trok.

In de Dorpskerk Poortugaal begon de dag met een kinderprogramma, het bruiste van de energie en spanning. Er moest namelijk een heuse draak uit de kelders van de kerk verjaagd worden. Een filmpje met de titel: 'Draak in de kerk', spoorde de kinderen aan te komen helpen de draak te verjagen. Bijna honderd moedige kinderen gingen het avontuur aan. Daarnaast konden kinderen spelletjes doen, waarbij ze telkens een bijbels figuur tegenkwamen. Bij het spelen van deze spellen konden de kinderen hun talenten laten zien, die weer een link vormden met de verhalen uit de bijbel. Tijdens het spelen moest worden opgelet, omdat er aanwijzingen waren om de draak te verslaan. Met zijn allen zongen zij en maakten herrie om uiteindelijk de draak op de vlucht te laten slaan. In de kelder van de kerk werd vervolgens de schat gevonden, die draak bewaakte. Het pannenkoekenfestijn sloot de dag af.
De gehele dag konden bezoekers genieten van een kopje koffie of thee met daarbij zelfgemaakte koekjes en gebak. Ook was er een tentoonstelling te zien met kunst uit eigen gemeente. De beklimming van de kerktoren onder leiding van een ervaren gids was ook dit jaar weer erg in trek. Velen bezoekers namen ook de tijd om in alle rust te genieten van de kerk als monumentaal gebouw, in de stiltehoek een kaarsje aan te steken of het symbolische bloemstuk te bewonderen.
Maar daarmee was de avond nog niet voorbij. Een goed gevulde kerk heeft mogen genieten van verschillend instrumentaal en vocaal talent van binnen de gemeente bij de Talentenavond. Het publiek werd getrakteerd met verrassende optredens van zang, accordeon- en trompetmuziek, gitaarspel, gedichten en voordrachten. Als afsluiting van de dag was er het Kerk-café Gospelband ´Break Free´ en konden mensen napraten.

Advertenties uit de krant