Afbeelding

Ladiesnight Poortugaal voor Pink Ribbon

Nieuws

ALBRANDSWAARD – De flyers waren nog niet eens de deur uit of de honderd kaarten voor de Ladiesnight bij PSV Poortugaal waren al verkocht. Nu zijn er van de vijftig extra kaarten nog zestien beschikbaar. De ladiesnight is vanavond, vrijdag 19 juni, en naast een kantine vol met stands zijn er ook prijzen te winnen met de tombola. De opbrengst van de avond gaat naar Pink Ribbon.

,,We hadden nooit verwacht dat de kaarten zo snel weg zouden zijn”, reageert Belinda Keereweer, een van de zes organisatoren van het evenement. ,,Binnen 48 uur waren de honderd kaarten verkocht.”
Het was tijdens een kledingparty dat het balletje ging rollen. Jolanda Schreuder werd gevraagd of zij niet eens een keer een ladiesnight wilde organiseren. ,,Ik heb toen gezegd dat ik dat wel wilde doen, maar er wel een goed doel aan verbonden moest zijn.” Het werd Pink Ribbon, een logische keuze voor haar. ,,Ik heb zelf borstkanker en Carla (een van de zes organisatoren) heeft het gehad. Beste veel vrouwen krijgen te maken met borstkanker. We kennen er best veel via de voetbal ook.”
Uiteindelijk waren het de zes vriendinnen en vrijwilligers van PSV Poortugaal die de handen ineen sloegen en het idee vorm gaven: Jolanda Schreuder, Belinda Keereweer, Mary Dumee, Jeanet Adriaanse, Carla van der Schans en Monique Hage. De voorzitter van PSV Poortugaal gaf toestemming de kantine te gebruiken. Alle zes zijn zij nog steeds verbaasd hoe snel alles verliep. ,,Het is bizar hoeveel medewerking je krijgt als je een goed doel hebt”, aldus Jeanet. Sterker nog: de interesse om te sponsoren of met een stand op de ladiesnight aanwezig te zijn was overweldigend. ,,We hadden er een sporthal mee kunnen vullen”, reageert Jeanet. Jolanda: ,,Er wilden meer mensen meedoen dan wij stands kwijt kunnen. Daarbij hebben we ook mensen moeten teleurstellen.”


Vanavond staan er veertien stands in de kantine met onder andere kleding, woondecoratie, van alles rondom schoonheid zoals nagels, wenkbrauwen en make-up, sieraden, reizen, bloemen, cupcakes en taarten en lingerie. Ook wordt er een modeshow gelopen, is er een chocoladefontein, een optreden van Sick en Imon en is er een dj. Als klapper op de vuurpijl is er een tombola met als hoofprijs een weekendje weg, zijn er bonnen te winnen en allerlei cadeaus. Het gaat om 64 prijzen. ,,En alles is gesponsord”, meldt Jolanda.
Leden van PSV Poortugaal helpen overal mee. De zondagselectie staat aan de deur en de zaterdagselectie achter de bar.
Waar de dames hoopten rond de 500 euro in te zamelen, staat de teller nu al op ongeveer 1200 euro.
Deze ladiesnight op vrijdag 19 juni begint om 19.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten, 6,50 euro per stuk, te koop aan de deur. De locatie: de kantine van PSV Poortugaal aan de Albrandswaardseweg 84a.

 

Advertenties uit de krant