Afbeelding
Foto:

Herenboeren Rhoon informatieavond

dinsdag 13 februari 2024 19:30

RHOON - In nauwe samenwerking met De Buytenhof heeft Herenboeren Rhoon een stuk grond ter beschikking gekregen. Het perceel is circa 3,5 hectare groot en is gelegen in het Buijtenland van Rhoon. In 2024 wordt op bescheiden schaal gestart. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van stichting Herenboeren Rotterdam en Rotterdam de boer op! in vervulling. Vanaf medio 2024 wordt lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel van eigen boerderij ook bereikbaar voor inwoners van Rhoon en omgeving. Herenboeren Rhoon start dit jaar met groenten en graan en hoopt daarna verder uit te kunnen breiden. 

Achter de schermen is al veel gebeurd. Het bestuur van Herenboeren Rhoon is gevormd en bestaat uit Martijn Stortenbeker (voorzitter), Frank van den Burg (secretaris), Allard Drijver (penningmeester), Akke Derksen en Jeanette Verdonk. De coöperatie is inmiddels opgericht, er worden gesprekken gevoerd met kandidaat-boeren en er wordt nagedacht over wat er volgend jaar geproduceerd kan worden. Het inschrijven van deelnemers is inmiddels mogelijk.

Het eerste teeltplan is inmiddels gereed, onder meer zullen tuinbonen, meerdere soorten kroten, suikermaïs, pastinaak en uien gezaaid gaan worden. 

Het bestuur hoopt de komende jaren snel verder uit te breiden en streeft een volledig Herenboerderij concept na met 20 hectare waar het totale aanbod van groente, fruit, eieren en voor - wie wil - vlees levert. 

Informatieavonden 

De eerste informatiebijeenkomst heeft plaatsgevonden op dinsdagavond 19 december en de eerste inschrijvingen zijn al binnen. Zodra het maximale aantal van 500 monden is bereikt, wordt de inschrijving gestopt en werkt Herenboeren Rhoon met een wachtlijst. Inmiddels zijn drie nieuwe informatieavonden gepland op dinsdag 16 januari, woensdag 24 januari en op dinsdag 13 februari. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur bij De Buytenhof.

https://rotterdam.herenboeren.nl/