Kitty Stok (algemeen bestuurslid) en Alice van Rosmalen (voorzitter).
Kitty Stok (algemeen bestuurslid) en Alice van Rosmalen (voorzitter). Foto:

Goede Doelen Avond bij Vrouwen van Nu

vrijdag 22 september 2023 19:30

POORTUGAAL - Vrouwen van Nu uit Albrandswaard houdt een Goede Doelen Avond op 22 september in De Brinkhoeve in Poortugaal van 19.30 tot 21.30 uur.

‘’Op deze avond staan er verschillende kramen in de zaal van De Brinkhoeve die iets voor het goede doel betekenen”, vertelt Alice van Rosmalen, voorzitter van de vereniging. ‘’Zo hebben we onder andere de ‘Haak-aan’ haakclub die troostdekentjes, knuffels en sleutelhangers maakt voor kinderen in het ziekenhuis. En de ‘Steekje-Los’ quiltclub die dekens maakt voor Stichting Regenboog. Ook worden er poppen verkocht voor Kiwanis. Deze poppen zijn voor artsen die ze weer gebruiken voor als ze kinderen opereren. Op de pop wordt uitgelegd wat de dokter precies gaat doen en na afloop mogen ze pop mee naar huis nemen.” Naast deze goede doelen zullen er nog meer volgen en is de Oudheidkamer aanwezig en kunnen bezoekers meer informatie over Vrouwen van Nu krijgen. Wie ook graag een kraam wil voor een goed doel (een lokaal doel of zelf uit het dorp afkomstig) kan contact opnemen.

Vrouwen van Nu is een landelijke organisatie. De afdeling in Albrandswaard is het grootste van heel Zuid-Holland met maar liefst 190 leden. Ze hebben tal van verschillende clubs, dus er zit voor iedere vrouw wel iets leuks bij. Alice is al lid vanaf haar 19e jaar en Kitty Stok sinds drie jaar. ‘’Ik vind het ontzettend leuk en zou nu al niet meer zonder deze clubs willen”, zegt Kitty. ‘’De reisclub is heel populair. Zij organiseren iedere maand een uitje, waarbij ieder lid mee kan. Zo gaan we deze maand naar Van Gelder in Ridderkerk. We krijgen een rondleiding en een lunch. Maar we zijn ook bij de rechtbank geweest, we hebben achter de schermen bij Schiphol gekeken. Het is teveel om op te noemen, maar altijd interessant en gezellig.”

De Die-Eet club (zij die eten) gaat maandelijks uit eten, vaak lokaal en niet te duur zodat het voor iedereen haalbaar is. De tuinclub is ook populair. Maar liefst tachtig leden. Zij bezoeken zes keer per jaar tuinen en maken in de zomer een tuinreis. Dan is er nog een museumclub, zijn er drie leesclubs en niet te vergeten de fietsclub. 

Vrouwen van Nu is voor vrouwen van alle leeftijden. Tijdens de Goede Doelen Avond zijn de dames er ook om informatie te verstrekken. Iedereen (ook mannen) is welkom. Toegang gratis. Informatie over een kraam via vvn@albrandswaard.nl.