Keramiek van Judith van Es.
Keramiek van Judith van Es. Foto:

Kunst- en Atelierroute

zondag 4 juni 2023 12:00 tot 17:00

Dit jaar zal opnieuw de traditionele Kunstroute plaatvinden. Met deelname van leden van de Kunstkring Albrandswaard en een aantal gastexposanten.

Diverse ateliers aan huis zijn geopend alsmede bijzondere locaties binnen de gemeente die met kunstwerken zijn ingericht. De Kunstroute wordt gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 juni, op beide dagen van 12 tot 17 uur.

De Kunstkring bestaat sinds 1997 en beoogt beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen. Dit doet zij middels o.a. deze jaarlijks terugkerende Kunst- en Atelierroute. Maar ook door bijvoorbeeld workshops te organiseren voor kinderen om hen in kunst en cultuur te interesseren.

Kunstenaars met verschillende achtergronden en vanuit diverse beeldende disciplines zijn lid van de Kunstkring. Zij werken professioneel of semi-professioneel en hebben een kunst-gerelateerde opleiding genoten. De kunstenaars wonen of werken allen in de gemeente Albrandswaard.

Er is dit jaar weer een grote verscheidenheid aan kunstvormen, variërend van schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, sieraden, grafische kunst, foto’s en meer. In het Kasteel van Rhoon is op de Klokkezolder een overzichtstentoonstelling ingericht met werken van alle deelnemende kunstenaars. Tevens zal Blandine van Noordt daar haar schilderijen exposeren.

Op de nieuwe website van de Kunstkring kunt u kennis maken met de deelnemende kunstenaars en hun werk. Tevens is daar wat achtergrondinformatie te vinden van de gastexposanten en welke ateliers of locaties geopend zijn om een bezoek te brengen. Het weekeinde heeft meestal goed weer en veel mensen maken een route per fiets langs de diverse locaties.

De route, deelnemers, folder en meer informatie zijn te vinden op de nieuwe website : https://www.kunstkring-albrandswaard.nl/nieuws/k-a-route-2023