De start van de Roparun. (Foto: Leander Varekamp)
De start van de Roparun. (Foto: Leander Varekamp)

Roparun

zaterdag 27 mei 2023 16:00 tot maandag 29 mei 16:00

REGIO - De komende editie van de Roparun vindt traditiegetrouw plaats in het pinksterweekend van 27 tot en met 29 mei 2023. Het evenement start, na de succesvolle editie van dit jaar, wederom vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De teams koersen via twee routes af richting Rotterdam, waar zij op Tweede Pinksterdag op de Coolsingel finishen.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement de Roparun wordt door Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.