Afbeelding
Foto:

Passieconcert Ars Nova

zondag 2 april 2023 14:30

RHOON - Dit jaar geeft Kleinkoor Ars Nova uit Rhoon weer een ontroerend passieconcert. De koorleden hebben voor dit concert prachtige werken ingestudeerd en laten deze graag op zondagmiddag 2 april in Rhoon horen. 

Het is een gevarieerd programma, omdat er een keuze is gemaakt uit de mooiste koralen uit de Matthäus Passion en andere passie-werken van onder meer de componisten Orlando Gibbons, Richard Farrant, William Byrd, Tomas Luis de Victoria en Gabriel Fauré. De Matthäus is vooral in Nederland zeer populair geworden en wordt rond Goede Vrijdag in veel kerken uitgevoerd. Bij dit concert wordt teruggegaan naar een oude gewoonte uit het 18de-eeuwse Leipzig om op Goede Vrijdag na de passiemuziek het lied ‘Ecce quomodo moritur iustus”’ van Jacob Handl te zingen. Prachtige muziek op de tekst ‘Ziet hoe de rechtvaardige sterft’.

Medewerking verleent Marijke van der Vorm op orgel. Zij begeleidt het koor op een aantal liederen en speelt ook twee prachtige solostukken. Het concert vindt plaats op zondag 2 april in de Willibrorduskerk, Dorpsdijk 236 in Rhoon. Het begint om 14.30 uur, de kerk is open vanaf 14.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro. 

Na het concert, dat ongeveer een uur duurt, is er nog een gezellig samenzijn met een drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar via 06-546 34 751, info@kleinkoorarsnova.nl en bij de leden van het koor. Verdere informatie over Kleinkoor Ars Nova via www.kleinkoorarsnova.nl