Afbeelding
Foto:

Kliederkerk

zondag 2 april 2023 11:30

POORTUGAAL - De Kliederkerk gaat op zondag 2 april in Poortugaal van start. Het betreft een programma dat zich richt op gezinnen die op een creatieve manier de Bijbelverhalen (opnieuw) willen ontdekken. Om 11.30 uur gaan de deuren van Basisschool De Parel, Sleedoorn 40, open voor dit nieuwe en laagdrempelige initiatief van de Protestantse gemeente in Poortugaal. 

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn voor families en anderen. Er staan Bijbelverhalen centraal, het is voor mensen van alle leeftijden. Kliederkerk is gastvrij, creatief en vol vreugde. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. 

Alle zintuigen
Op een creatieve manier kunnen jong en oud samen de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Aan de hand van workshops, waar met het gezin of in groepen aan wordt deelgenomen, wordt de betekenis duidelijk. De viering is gezamenlijk en daarna genieten alle deelnemers van een maaltijd die past bij het thema. Alle zintuigen worden gebruikt in deze diensten. Iedereen die dit wil ervaren is dan ook van harte welkom.

Viering 2 april
In de afgelopen maanden heeft een aantal vrijwilligers de Kliederkerk opgezet en de eerste plannen uitgewerkt. De viering van 2 april staat in het teken van de kracht van het Paasfeest, een feest van hoop. Dat is een spannend en aansprekend verhaal uit de Bijbel. Kliederkerk richt zich vooral op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ieder ander zal zich er ook zeker thuis voelen. Ook opa’s en oma’s zijn samen met hun kleinkinderen van harte welkom.

Samen met kinderen én volwassenen, ontdekken, vieren en eten. Samen in het voetspoor van Jezus leren gaan. Kliederkerk is volop kerk, maar dan anders. 

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/kliederkerkpoortugaal. 

Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn in verband met de inkopen en kan (graag voor 30 maart) via kliederkerk@pgpoortugaal.nl