Afbeelding
Foto:

Uniek kindermuziekconcert

zaterdag 1 april 2023 14:00

RHOON - De Volharding Kindermuziekweek 2023 wordt zaterdag 1 april afgesloten met een kinderconcert tussen 14 en 16 uur in de Maranathakerk in Rhoon. Het wordt een concert, speciaal gericht op de jeugd van Albrandswaard met een programma voor alle leeftijden. Kortom, voor kinderen, neven, nichtjes, vaders, moeders, ooms en tantes en opa en oma’s. 

Speciaal voor dit concert hebben ze twee vertellers (Kees Spronk en Nancy Hoogendijk), die een uitleg en toelichting geven op de stukken.
De orkesten die optreden zijn de orkesten van de Volharding uit Rhoon en het Albrandswaards Jeugd Orkest. Dit laatste orkest bestaat uit blokfluitleerlingen en andere jeugdleerlingen van de muziekverenigingen DES Hoogvliet en La Bona Futura (Poortugaal) en van basisscholen uit de gemeente.

De zaal gaat om 13.15 open en het programma begint om 14 uur. In het eerste gedeelte nemen de muzikanten en de dirigente jullie mee door de wereld van muziek, van heel lang geleden tot deze eeuw. Na de pauze volgt muziek van computerspellen en filmmuziek, spelen en vertellen de muzikanten en de vertellers de verhalen van de drie musketiers en van de reizen van Gulliver. Het concert wordt afgesloten met twee stukken die speciaal voor de Kindermuziekweek zijn geschreven, namelijk ‘Ik en Jij’ en ‘Iedereen verstaat muziek’.

De toegangsprijzen zijn 5 Euro (jeugd tot 12) en 7,50 Euro (voor bezoekers boven de 12). Kaartverkoop aan de zaal. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Marantahakerk en door bijdragen van het Wijnhuis, Momon-kinderkleding en van de Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard.