Afbeelding
Foto:

Albrands Winterfestival

zaterdag 11 februari 2023 14:00

ALBRANDSWAARD - De nieuwe editie van Albrands Winterfestival staat alweer gepland. Kaarten voor 11 februari 2023 kunnen alvast gereserveerd worden via www.albrandswinterfestival.nl

Voor de derde keer op rij wordt het Park van Rhoon omgetoverd tot een festivalterrein voor het knotsgekke Albrands’ Winterfestival. Op 11 februari vanaf 14 uur tot middernacht kan er weer gedanst worden op aprés-ski hits, urban en house van een hele rij deejay’s, waaronder ook de lokale helden zoals DJ timothy, DJ Mark Stable en zanger Dirk-Jan Deelen. 

Dit jaar worden er 3500 bezoekers verwacht, groter dan vorig jaar toen er 2800 bezoekers waren. De tenten zijn dan ook groter en ook is er meer ruimte voor de silent disco. ,,We willen dat het grootste deel van de feestgangers droog kan staan mocht het regenen”, zegt Ryan Lalay. Samen met Marcel Rijkee organiseert hij het festival.

,,Vorig jaar moesten we vanwege de corona-maatregelen de datum verzetten naar april. Het werd een topfeest met super mooi weer. Het was eigenlijk veel te warm voor de foute skipakken”, lacht hij. ,,We hopen dat dit jaar er weer veel mensen in ‘winterse kleding’ komen, het liefst natuurlijk zo fout mogelijk.” Te warm zal het nu op 11 februari vast niet zijn. Dus trek mutsen, skibroeken of onesies uit de kast en kom dansen en genieten van de sateetjes, wraps, churro’s of de Hollandse zak met friet. Oude schoenen of stevige boots zijn een must bij dit feest, want het gras in het park kan modderig en nat zijn.

Toch een beetje koud geworden? Er staan vuurkorven bij de loungeplekken en er is glühwein en warme chocolademelk om mee op te warmen. 

De hoofdacts van de avond zijn DJ La Fuente, Jody Bernal, De Lawineboys, Diaz & Bruno, Helene Fischer, Def Rhymz en Otto Wunderbar. 

Bij de bars kan het publiek pinnen en eventueel contant geld kan worden gewisseld voor een cashcard. 

Dorpsfeest
Het wordt weer een echt dorpsfeest met een hoog ‘ons kent ons’ gehalte. Maar het festival krijgt steeds meer naamsbekendheid en dat merken Marcel en Ryan in de verkoop van de tickets. ,,Het gebied wordt steeds groter, tot ver over de grenzen van Rhoon en Poortugaal worden nu kaarten verkocht.”

Verschillende lokale sponsors hebben Albrands’ Winterfestival mede mogelijk gemaakt. De toegang is vanaf zestien jaar. Door de gevarieerde muziek zal het leuk zijn voor zowel de jongeren als de volwassenen. Via de website zijn nog een aantal zwarte piste kaarten verkrijgbaar. 

De mannen kijken er enorm naar uit. Nog drie weekjes wachten en dan begint het opbouwen van het festivalterrein. En daarna gaan ze zeker voor een vierde editie. ,,We vinden het veel te leuk om dit te organiseren en we zien hoeveel animo er voor is. We zijn van plan om dit nog jaren door te zetten”, sluit Ryan af. 

Tickets
Koop tickets en vindt meer informatie via www.albrands
winterfestival.nl en op social media.