Werk van Henk Jacob de Bruin.
Werk van Henk Jacob de Bruin. Foto:

Expositie Eigenheimers

zaterdag 28 januari 2023 14:00

RHOON - Stichting Het Kasteel van Rhoon toont op 28 en 29 januari werk van diverse regionale kunstenaars onder de titel ‘Eigenheimers’. Voor deze expositie hebben zich diverse kunstenaars in verschillende disciplines aangemeld. Het geeft een mooi beeld van wat er in de omgeving aan kunst wordt gemaakt.

Adelien Noordzij is na de Willem de Kooning Academie als kunstenaar en docent gaan werken en schildert met olieverf op doek. Blandine van Noordt is autodidact en schildert olieverf met een palletmes op doek, vaak moderne landschappen met vrolijke felle kleuren met een punt van licht in wat donkere tinten. De Poortugaalse schilder Cock Pille noemt zich een realistische kunstschilder en maakt portretten, stillevens en landschappen. Van het doek naar keramiek is typerend voor het werk van Gerda van der Heijden die vanaf een schets prachtige beelden maakt als beeldend kunstenaar, beeldenbouwer en keramist.

Hans van den Dorpel schildert o.a. een soort doorkijkjes van een straat en doet dat met acryl op linnen of van acryl met olie op een paneel. Henk Jacob de Bruin werkt met mixed media en verwerkt dat met een digitale print op acrylaat maar maakt ook objecten van karton en hout. Het fotowerk van Jeroen Passchier herkent zich aan diepe zwarte tonen. De techniek die wordt gebruikt is Natte plaat collodion, een fototechniek uit 1850. Joanna Cooiman uit Poortugaal schildert met acrylverf en het overheersende thema in haar werk is vrijheid in een dromerige sfeer, het gebruiken van pastel kleuren en het inzetten van symboliek. 

De Rhoonse Joke van der Schee is 30 jaar geleden als autodidact met aquarelleren, nu schildert ze ook en geeft les in schilderen. Malee Welmers fotografeert, maar vanwege haar voorkeur voor grafisch ontwerpen combineert ze fotografie met andere media zoals schilderen en illustraties. Nog een schilder is Paulien van Roon die werkt met acrylverf, vaak met glitters en krijt en maakt ze ook auraschilderijen en muurschilderingen. Ron Waltman is autodidact en schildert al enkele jaren, waaronder een serie met de bruggen van Rotterdam.

De expositie is zowel zaterdag als zondag gratis te bezoeken van 14 tot 17 uur. Meer info vind je bij www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.