De scholenmarkt wordt gehouden in De Brinkhoeve.
De scholenmarkt wordt gehouden in De Brinkhoeve. Foto:

Scholenmarkt Poortugaal

dinsdag 29 november 2022 18:00

POORTUGAAL - Op dinsdagavond 29 november vindt de gratis scholenmarkt plaats in De Brinkhoeve. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn samen met hun ouders of verzorgers van harte welkom om kennis te maken met meer dan twintig middelbare scholen uit Rotterdam. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Tussen 18 en 20 uur staan docenten en leerlingen van deze scholen klaar om een indruk te geven van het veelzijdige onderwijsaanbod in de stad. De Scholenmarkt vond voor het laatst plaats in 2020, waarna de markt vanwege de pandemie tijdelijk niet kon doorgaan. De schoolteams kijken ernaar uit de bezoekers te kunnen ontmoeten.  

Het Zuider Gymnasium en het Rotterdamse scholenbestuur LMC Voortgezet Onderwijs sloegen de handen ineen om deze doorgaans goedbezochte Scholenmarkt te organiseren. ‘We zijn heel blij dat-ie weer doorgang kan hebben. De afgelopen jaren ging het kiezen van een middelbare school anders dan anders en we weten hoe waardevol het bezoek van een Scholenmarkt is bij het keuzeproces voor een groep 7- of 8-leerling. We hopen dus op een grote opkomst!’, aldus de organisatie.

Onderstaande scholen zijn aanwezig:

Zuider Gymnasium - Horeca Vakschool Rotterdam - Penta Hoogvliet - HPC Charlois - Rotter dam Designcollege - Veenoord School for Sport & Lifestyle - Zuidrand School for Sport & Lifestyle - De Theaterhavo/vwo - Mavo Centraal - Accent Praktijkonderwijs - MT010 De Mavo voor Theater - Experience College - - Young Waldorf School Rotterdam - Young Bussiness School Rotterdam - Portus Juliana - Montessori Mavo Rotterdam - Erasmiaans Gymnasium - HPC Zuidwijk - Het Lyceum Rotterdam - STC VMBO College - Grafisch Lyceum - Einstein Lyceum - PT010 - Theater en Dans.