Afbeelding
Foto:

Informatiemarkt Valckesteijnse bos

zaterdag 26 november 2022 10:00

POORTUGAAL - Er wordt een derde informatiemarkt gehouden op zaterdag 26 november in het Valckesteijnse bos. Omwonenden en geïnteresseerden zijn tussen 10 en 13 uur uitgenodigd om informatie op te halen over de kwaliteitsimpuls van het bos. Middels een opzet van marktkraampjes wordt informatie gedeeld over verschillende onderwerpen. De marktkraampjes staan in het bos, in het verlengde van de parkeerplaats aan de Poortugaalseweg. Naast het verkrijgen van informatie is de markt deze ochtend ook een plek waar gezellig een kopje koffie en een koek genuttigd kan worden.

Eerste informatiemarkt en enquête

Alle ontwikkelingen en veranderingen die in het bos hebben plaatsgevonden, hebben gevolgen voor de gebruikers van het bos. Mensen maken graag van het bos gebruik om te wandelen met de hond, om tot rust te komen, om paard te rijden of om van de natuur te genieten. Maar het bos is ook een thuis van verscheidene dieren en planten. Voor alle gebruikers moet ruimte zijn in het bos, maar niet alles kan overal tegelijk.

Op een eerdere informatiemarkt zijn de wensen van de gebruikers in kaart gebracht, en later is middels een enquête extra informatie opgehaald over hoe het bos gebruikt wordt. Deze informatie is nu verwerkt tot een uitvoerbaar plan, waardoor het voor zowel voor mens als natuur mogelijk is om van het bos te genieten. 

De onderwerpen die op de informatiemarkt ter sprake komen zijn onder andere de afronding van boswerkzaamheden, gebruik van het bos door ruiters, hondenlosloopgebieden, natuurlijke rustgebieden, wandelroutes, en speelnatuur. 

Bloembollen

De aanwezigheid van omwonenden en geïnteresseerden wordt ook aangegrepen om iedereen op een ludieke manier zelf een bijdrage aan het bos te laten kunnen leveren. Zo worden alle aanwezigen uitgenodigd om mee bloembollen te planten. Deze bloembollen zullen een verbinding tussen stedelijk gebied en het bos gaan vormen: een echte stad-land verbinding. Staatsbosbeheer zal de bloembollen verzorgen.