Afbeelding
Foto: isabelle boon

Studenten presenteren sterke verbinding tussen stad en platteland

woensdag 5 oktober 2022 19:00

RHOON - Het Buijtenland van Rhoon is benaderd door een docent van ArtEZ University of the Arts; Txell Blanco samen met onafhankelijk provinciaal adviseur ruimtelijk kwaliteit (PARK) van Zuid-Holland; Noël van Dooren en Jan Willem van der Schans van Taskforce Korten Keten met de vraag of derdejaarsstudenten van de Academie van Bouwkunst aan ArtEZ in dit gebied onderzoek mogen doen. 

Onderzoeksvraag

Stel je een plek voor in het Buijtenland van Rhoon waar bewoners en stedelingen lokaal hun boodschappen kunnen doen en tegelijkertijd leren over de natuur. Hoe zou zo’n plek eruit zien? Dat is de vraag waar studenten van de ArtEZ University of the Arts in Arnhem afgelopen jaar mee aan de slag zijn gegaan. 

Academie van Bouwkunst

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die hier de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Het motto is: kunst verandert. Hier zit ook de Academie van Bouwkunst. Studenten van deze studie onderzochten: Bestaat er een plek die de transitie naar een regionaal en duurzamer voedselsysteem kan beinvloeden en zelfs versnellen?

Sterkere verbinding tussen stad en platteland

Het resultaat presenteren ze op 5 oktober bij De Buytenhof. Aan de hand van ontwerpen, tekeningen, teksten en andere vormen van media laten de studenten zien hoe je op een conceptuele en vernieuwende manier de regionale voedselketen via lokale producten naar een breder publiek kunt brengen met een gebouw, plek of route in het Buijtenland van Rhoon. 

Presentatie

Geïnteresseerden zijn vanaf 19 uur welkom op 5 oktober op de Korenzolder van De Buytenhof. De avond duurt tot 21 uur en is gratis te bezoeken. Graag vooraf aanmelden via info@buijtenland-van-rhoon.nl.