• Alles
  • (1)
    Muziek

Strijktrio van het Rotterdams Philharmonisch

zondag 24 oktober 12:00 uur

Foto:

RHOON - Het Strijktrio uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest bestaat uit violiste Eefje Habraken, altviolist Galahad Samson en cellist Daniel Petrovitsch. Zij staan - na het annuleren van hun concert in het Kasteel vorig jaar - te popelen om weer als strijktrio te kunnen optreden. Tijdens het concert op 24 oktober, aanvang 12 uur in de Empirezaal van het Kasteel van Rhoon, zal er een divers repertoire voor strijktrio ten gehore brengen. 

Gestart wordt met het avontuurlijke strijktrio D471 van Schubert (bestaande uit 2 delen), dat wordt gezien als een peiler voor triomuziek. Hoewel het 2e deel niet is voltooid door de componist, wordt het vaak gespeeld.

Van Ludwig van Beethoven spelen ze zijn strijktrio in c-klein opus 9 nr. 3

Van Jean Françaix spelen ze zijn enige strijktrio. Ze stonden beide aan het begin van hun carrière toen ze deze trio’s schreven. Hun grote potentieel is echter al volop hoorbaar! Waar het trio van Beethoven vol zit met drama en intense gevoelens, is het strijktrio van Françaix daarentegen licht, charmant en dansend van karakter. 

Kaarten voor deze uitvoering zijn te koop bij Het Wijnhuis te Rhoon of online te bestellen via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/bestellen.php?id=532


deel deze activiteit