<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (19)
    Evenement

Protestantse kerken in Poortugaal vieren vereniging

maandag 11 februari 10:00 t/m zondag 17 februari 18:00 uur

POORTUGAAL - Na vele jaren van samenwerken hebben de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente te Poortugaal zich verenigd tot één Protestantse Gemeente te Poortugaal. Op woensdag 9 januari is bij de notaris de akte gepasseerd die de officiële start vormde van deze Protestantse Gemeente. Een belangrijke mijlpaal en hier wordt uiteraard bij stil gestaan in de komende tijd.

Als gevolg van deze vereniging zullen de zondagse kerkdiensten in het vervolg in de Dorpskerk langs de Groene Kruisweg gevierd worden. Gebouw de Haven zal een belangrijke functie houden als ontmoetingscentrum midden in het dorp.

Op 17 februari aanstaande wordt de vereniging van beide kerken gevierd tijdens een feestelijke Verenigingsdienst. Deze dienst, waarbij iedereen welkom is, zal worden gehouden in de Dorpskerk en start om 9.30 uur. De week voorafgaand aan deze dienst zullen allerlei activiteiten in en rond De Haven (Emmastraat 9) worden gehouden. In deze week staat het Scheppingsverhaal uit de Bijbel centraal.

Aanmeldingen voor de activiteiten uiterlijk 8 februari via feestweek@pgpoortugaal.nl.

Maandag 11 februari in De Haven is er een filmavond (start 20 uur, deuren open 19.45 uur, einde rond 21.30 uur) waar twee delen van BBC Planet Earth II met elkaar gekeken kunnen worden. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Op dinsdag 12 februari geeft de Sterrenwacht Spijkenisse in De Haven een interactieve lezing over het heelal (start 19 uur, deuren open 18.45 uur, einde rond 20.30 uur). De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten is welkom. Graag aanmelden.

Op woensdag 13 februari kunnen de kinderen uit Poortugaal in De Haven lampionnen knutselen tussen 15 en 17 of tussen 19 en 20 uur. Graag een lege limonadefles (Cola of Fanta) meenemen. Kinderen onder de 8 jaar onder begeleiding van een ouder/verzorger. De lampionnen zullen donderdag van De Haven naar de Dorpskerk gedragen worden. Graag aanmelden.

Op donderdag 14 februari is er een lampionnenoptocht (start 18.30 uur, einde rond 19.30 uur), waarbij we de zelf geknutselde lampionnen van de Haven naar de Dorpskerk lopen. Bij aankomst is er chocomelk. Je mag uiteraard ook meelopen als je niet geknutseld hebt.

Op vrijdag 15 februari vindt in De Haven het Verenigingsdiner plaats tussen 18 en 19 uur. Dit wordt verzorgd door jongeren die actief zijn binnen het World Servants project te Zambia. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten en voor het project is welkom. Van 19 tot 20 uur wordt er een spannende Vossenjacht gehouden rondom De Haven. Voor het hele gezin. Voor beide activiteiten graag aanmelden via het verderop genoemde emailadres.

Op zaterdag 16 februari willen ze door middel van Clean Up Poortugaal een steentje bijdragen aan een schoon Poortugaal. Na een instructie die start om 14.30 uur willen ze daarna (met knijpstokken en zakken) vanuit De Haven het dorp in. Aansluitend zullen ze rond 16.30 uur een vlaggenlijn van bijna een kilometer lang uitrollen tussen De Haven en de Dorpskerk om beide kerken te verbinden. We hopen op veel mensen die deze vlaggenlijn in de lucht willen houden, zodat deze letterlijk van kerk naar kerk wordt gedragen.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>