• Alles

Polderdag

zaterdag 2 juli 10:00 uur

Foto:

ALBRANDSWAARD - Volg de Napoleonroute, loop door akkers, oogst je maaltijd, pak een slootje, beleef de polders. Dat is in het kort de opzet van de Polderdag op Midden-IJsselmonde op 2 juli. 

Op deze dag zetten boeren en bewoners hun erf en akkers open voor bezoekers. Om de mensen te laten zien, ruiken, voelen en beleven hoe mooi onze polders in hun huidige vorm zijn.

Er is afgelopen Jaren veel veranderd in de polders en het Polderdagcomité binnen de VVPA (Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard) laat de omwonenden graag kennis maken daarmee. Na vorig jaar een succesvolle Oogstdag is het nu weer tijd voor een ouderwetse Polderdag, georganiseerd in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon.. 

Een aantal bedrijven en instanties laten zien hoe zij zijn meegegroeid met het ‘natuurinclusief boeren’ in onze polders. Oftewel de voedselproductie met korte ketens met respect voor de natuur door allerlei natuurmaatregelen en nieuwe gewassen om de biodiversiteit te bevorderen.

Hoe gaan de ondernemers daar mee om, wat komt erbij kijken, hoe gaat het in de praktijk en welke maatregelen en gewassen dragen daartoe bij. Maar er is ook ruimte voor de recreatieve kant van de polders met kruidenwandelingen, boerenroutes, struinpaden en fietsen/wandelen/paardrijden door het gebied.

Tijdens de Polderdag beleeft men de cultuurhistorische polders van Rhoon op allerlei manieren. Leer over de geschiedenis maar kijk ook naar de toekomst van dit unieke groene gebied dicht bij de stad.

Op vrijdag 1 juli is er ook een educatieve Scholendag waarop scholieren de bedrijven bezoeken.

Binnenkort meer informatie in deze krant en op www.vvpa.nl.
deel deze activiteit