Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (4)
    Evenement

Monumentendag Kasteel van Rhoon

zondag 15 september 9:45 uur

RHOON - De evenementencommissie binnen de Stichting Kasteel van Rhoon heeft voor Open Monumentendag op zondag 15 september een boeiend en divers programma samengesteld voor bezoekers van het Kasteel. Voor Open Monumentendag is als thema gekozen: 'Plekken van plezier'. Zowel voor de historie als voor de hedendaagse invulling van het gebruik van dit eeuwenoude object is tijd en ruimte ingericht waarbij men een overzicht wordt gegeven van de vele mogelijkheden die door het werk van de vrijwilligers van de stichting aan en voor dit monument geboden worden. 

Het Kasteel staat open voor het publiek van 9.45 tot 15 uur en is gratis toegankelijk. Na 15 uur zal het worden ingericht voor een optreden in het kader van de serie Blues op Zondag.

Rondleidingen

De rondleidingen zijn gratis en starten om 10 en 12 uur vanuit de entreehal. Tijdens de rondleiding vertelt de gids voor welke functies de vertrekken in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer verrassende achtergronden en kasteelverhalen. Overigens, op donderdag 12 september zullen diverse schoolklassen uit Albrandswaard in het kader van Open Monumentendag een rondleiding krijgen rond het Kasteel van Rhoon.

Kasteeltuin

Ook buiten het Kasteel kan men van het gebouw en de omgeving genieten. De Kasteelgaarde is na de renovatie van dit voorjaar open en gratis toegankelijk voor het publiek. Er is daarvoor een nieuwe wandelroute beschikbaar van het Zuid-Hollands Landschap, de ijsvogelroute, met alle wetenswaardigheden. Wellicht is er ook een gids om meer te vertellen over de bijzonderheden langs deze route, maar dat is nog niet zeker.

Expositie

Op deze dag is op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon de duo-expositie van John de Vos en Arie Meuldijk te bezichtigen van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. De schilderijen van Arie Meuldijk zijn geïnspireerd door het veranderende landschap in de randstad. John de Vos combineert foto's met objecten. Veel van zijn werk wordt gefotografeerd op de Waddeneilanden. Ook de toegang tot deze afwisselende en inspirerende tentoonstelling is gratis.

Muziek

Musici van de opleiding Codarts zorgen deze zondag met diverse uitvoeringen voor extra sfeer in de verschillende zalen tot 15 uur.

Pop-up inspiratietuin

de gehele dag staat op het parkeerterrein van het Kasteel de Pop Up Inspiratietuin van de Gemeente, met als thema:  De Pop Up Tuin komt naar je toe! Vanwege Operatie Steenbreek – tegel eruit, plant erin. De gemeente Albrandswaard gaat graag in gesprek over klimaateffecten en hoe een groene tuin onderhoudsvriendelijk en goedkoop kan zijn.

Meer monumenten in de buurt bekijken: kijk op https://www.openmonumentendag.nl.

Meer info: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php.


deel deze activiteit