<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (19)
    Evenement

Lezersfestival Kasteel van Rhoon

zaterdag 23 maart 19:00 uur

Foto: Mo Juriaan barends

RHOON – De boekenweek start in Rhoon op 23 maart traditioneel met het Lezersfestival. Voor deze 84ste editie van de boekenweek komen Tommy Wieringa en Esther Gerritsen naar het Kasteel van Rhoon. Zij zullen over het schrijversvak vertellen en voordragen uit eigen werk. De inloop is vanaf 19 uur en de eerste lezing gaat om 19.30 uur van start. Tussen de lezingen door ontmoeten de bezoekers van het festival de schrijvers in het lezerscafé.

Esther Gerritsen debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Zes succesvolle romans volgden. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer. Gerritsen is ook scenariste en columniste voor de VPRO Gids en de Volkskrant. Haar korte stukken en columns werden gebundeld in 'Je hebt iets leuks over je' en 'Ik ben vaak heel kort dom'.

Tommy Wieringa publiceerde drie romans, voordat hij in 2005 doorbrak met zijn roman Joe Speedboot dat werd bekroond met de F. Bordewijkprijs. Essays en columns van Wieringa's hand verschenen onder andere in de Volkskrant, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, De Pers en Hollands Diep. In 2014 schreef hij het boekenweekgeschenk 'Een mooie jonge vrouw'. Eind januari komt zijn nieuwste boek uit Dit is mijn moeder. Het thema van het boek sluit naadloos aan op het thema van de boekenweek 2019: De moeder, de vrouw.

Kaarten à 25 euro zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon en via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl. Voorafgaand aan het Lezersfestival biedt GasteRhoon een speciaal Lezersfestivalmenu aan. Meer informatie via www.gasterhoon.nl.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>