<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (19)
    Evenement

Kasteel van Rhoon: Kamermuziek: Duo Maconco

zondag 3 maart 12:00 uur

Op 3 maart om 12 uur Kamermuziek van Duo Maconco in Kasteel van Rhoon. Aanvangstijd 12 uur. Kosten 15 euro. Klik hier voor kaarten. 

In zijn boek 'honderd jaar eenzaamheid' schrijft nobelprijswinnaar García Márquez over een imaginaire stad: Macondo. Geboren in Colombia weet Márquez het karakter van Latijns-Amerika als geen ander in z'n verhalen te verweven. Macondo is dan ook in de loop der jaren synoniem geworden met het magisch realisme van Márquez, waarbij werkelijkheid en het bovennatuurlijke in elkaar verweven zijn. Een vergelijking kan gemaakt worden met bijvoorbeeld muziek van Villa-Lobos of Piazzolla; achter de noten ervaart men ook de magie van Zuid-Amerika.

Mikhail Zemtsov en Enno Voorhorst hebben beiden een warme passie voor dit soort muziek: Mikhail Zemtsov leefde en werkte lange tijd in Mexico en kreeg zelfs het Mexicaans staatsburgerschap. Enno Voorhorst nam met groot succes verschillende CD's op met klassieke Zuid-Amerikaanse muziek. Hij wordt gezien als één van de beste Barrios (Paraguay) interpreten en nam twee complete CD's op met werk van deze componist. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de programma's van Duo Macondo worden gedomineerd door muziek uit Spanje en Latijns-Amerika.

Een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Paganini al schreef voor deze bezetting.

In 2009 verscheen bij Ottavo de eerste CD van Duo Macondo met werk van o.a. Albéniz, Granados, Piazzolla, Pipò en Zemtsov. In november 2011 maakte duo Macondo een tournee door Nederland en Duitsland met het programma 'Musica Argentina'. Dit is een samenwerking met de beroemde Argentijnse musici Juan Falú, Ricardo Moyano en Roberto Aussel.

Programma Duo Macondo

Mikhail Zemtsov – altviool, Enno Voorhorst - gitaar

Antonio Ruiz-Pipó (*1933) Cancion y Danza

Enrique Granados (1867-1916) Andaluza

Intermedio

Oriëntal

Zambra

Isaac Albeniz (1860-1909) Mallorca

Asturias

Pauze

Olivier Messiaen (1908-1992) V. Louange à l'Éternité de Jésus

(Quatuor pour la fin du temps)

Astor Piazzolla (1921-1992) Histoire du Tango

-Bordel 1900

-Café 1930

-Nightclub 1960 


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>