Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (4)
    Evenement

Historische Landbouwdag

zaterdag 14 september 10:00 uur

RHOON – De Historische Landbouwdag is dit jaar op 14 september van 10 tot 20 uur.

,,Als eerst gaat het natuurlijk om de tractoren." vertelt Manna van Hengel Jr. ,,Vorig jaar waren er zo'n 130. Van hele oude modellen uit de jaren veertig tot opgeknapte Holders en Ursus. Die laatste moet je nog aanslingeren. Tussen 11 en 12 uur rijden ze met de tractoren door het dorp. Dat is een ware belevenis. Dit wordt nog maar in weinig gemeentes gedaan, dus het trekt veel mensen van buitenaf."

,,Naast de tractoren zijn er ook stationaire motoren. Er wordt geploegd en 'boeren trekker-trek' gehouden. Hierbij moeten de landbouwvoertuigen zover mogelijk proberen te komen terwijl er een sleepwagen achter hangt."

Oude Ambachten

Ook zijn er weer oude ambachten zoals een klompenmaker, baggerbeugels, een dorswagen waarbij de bedieners in klederdracht zijn. Er wordt paling gerookt, heerlijke bolussen vers gemaakt, de eerste verse pepernoten zijn te koop en boterbabbelaars. Voor de kinderen is er een kinderboerderij met een ezel, kippen en konijnen. Een zandbak, knutselen en de kinderen kunnen geschminkt worden.

Muziek

Van 10 tot 14 uur zend RTV Albrandswaard live uit en na die tijd zorgen zij voor de muziek. Vanaf 16 uur komen de Travellers uit Pernis voor de vrolijke noot zorgen. Het evenement wordt verzorgd door zo'n veertig vrijwilligers.

De Landbouwdag wordt om 10 uur geopend door burgmeester Jolanda de Witte. De dag duurt tot 20 uur. Bezoekers wordt geadviseerd om met de fiets te komen. Voor de mensen die met de auto komen is een extra parkeerterrein. Essendijk 24. Toegang gratis.

Vlakkenburg, Essendijk 24, Rhoon. Kijk voor het complete programma op historische-landbouwdag-rhoon.nl/.


deel deze activiteit