<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (17)
    Evenement

Documentaire en paneldiscussie over eenzaamheid

woensdag 2 oktober 14:00 uur

BARENDRECHT – De week tegen eenzaamheid is van 1 tot en met 8 oktober. Door het hele land staat dit, helaas nog steeds actuele, thema centraal en zijn er speciale activiteiten. Op woensdag 2 oktober om 14 uur is de documentaire Goede Buren  te zien in Het Kruispunt. Na afloop van de film kan men aanschuiven bij een paneldiscussie, met onder andere wethouder Reshma Roopram. De toegang is gratis. Reserveren via theaterhetkruispunt.nl.

Goede Buren

Goede Buren is een aangrijpende, maar tegelijk hartverwarmende documentaire over eenzaamheid en ouder worden in de Rotterdamse Wijk IJsselmonde. Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de wijk in shock. Niemand had Bep gemist. Hoe kon dit gebeuren? Buurtbewoners Ada en Wilma besluiten vrijwilliger te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame ouderen. Zo ontmoeten ze Jan en Til. Jan heeft zeven jaar lang nauwelijks zijn huis verlaten en wordt steeds eenzamer. Til, een sterke en koppige vrouw die elk aanbod van ondersteuning weigert, vertrouwt haar diepste gevoelens alleen toe aan haar hond Sandy.Ada en Wilma komen in actie. Maar kun je iemand wel uit zijn of haar eenzaamheid bevrijden? Waar ligt de grens tussen hulp bieden en bemoeien met? Goede Buren laat deze worsteling en het weerbarstige dagelijks leven zien in een mix van realiteit en humor.

Paneldiscussie

Direct na de film kan men aanschuiven bij een paneldiscussie. Goede Buren is geen film die zegt hoe het moet, maar nodigt uit tot het voeren van een gesprek. Samen met wethouder Reshma Roopram (Zorg & Welzijn, Jeugd & Volksgezondheid), een professional uit het werkveld en een ervaringsdeskundige bespreken ze thema's als ouder worden, het taboe op eenzaamheid, de grens tussen vrijwillige en professionele inzet en de aanpak van het probleem besproken.

Het doel? Nieuwe ideeën bedenken, samenwerkingen smeden, kennis en ervaring uitwisselen, doelen stellen en aanbevelingen doen. Na de paneldiscussie is er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

 


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>