Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Lezing: Joden in Rhoon en Poortugaal in de Tweede Wereldoorlog?

donderdag 8 oktober 20:00 uur

Foto:

ALBRANDSWAARD - Waren er Joden woonachtig voor en in de Tweede Wereldoorlog in Albrandswaard? Die vraag kwam wel eens naar boven in de afgelopen 75 jaar na de bevrijding.

Hoe in Poortugaal en Rhoon de verhoudingen waren in de Tweede Wereldoorlog hebben we gedeeltelijk kunnen vernemen in het boek De vergelding van Jan Brokken, waar Bert Euser veel onderzoekswerk voor heeft gedaan. Nog steeds komen er verhalen naar boven via ouderen en kinderen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook verhalen over Joden, die verborgen werden in Maasoord, zijn naar boven gekomen: Schindlers list in Poortugaal. Veel is er niet over bekend, maar Bert Euser is wel iets op het spoor gekomen. Hij zal ons in zijn lezing over bijzondere verhalen in de Tweede Wereldoorlog meenemen. Deze lezing zou gehouden worden op 30 april, maar is door de corona uitgesteld. De lezing wordt nu gehouden op donderdag 8 oktober om 20 uur in de Maranathakerk te Rhoon

Opgeven is verplicht bij Gerdie Korbee via 06-614843313 of g.korbee@gmail.com. Advies: Doe een warme trui of jas aan want de kerk wordt goed ventileert. Deze activiteit wordt ook gesponsord door het Gemeente Fonds Albrandswaard.


deel deze activiteit