Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (4)
    Evenement

Virtuele Dag van het Kasteel

maandag 1 juni 10:00 uur

Foto:

RHOON - Stichting Kasteel van Rhoon heeft voor de Dag van het Kasteel een aangepast programma moeten maken vanwege de corona-voorschriften, waarbij ze geen ‘live’ activiteiten hebben kunnen ontplooien. Zelfs de voorgestelde speurtocht voor kinderen in en rond het Kasteel kon de toets en criteria niet weerstaan. 

Dus gaan ze virtueel op Tweede Pinksterdag, de dag dat traditiegetrouw alle kastelen en landhuizen en buitenplaatsen open zijn voor het publiek tijdens de Dag van het Kasteel.

Hiervoor heeft social media expert Johan Boonstoppel twee reportages gemaakt. De eerste over de tentoonstelling 75 jaar vrijheid (met initiatiefnemer Maarten van Lenteren) over de door Corona afgelaste expositie. Daarnaast maakte Johan ook een verslag van een rondleiding door het Kasteel (met gids Aart de Jong) waarin de historie en gebruik van het Kasteel wordt toegelicht.

Beide video’s zullen op het YouTube kanaal van de Stichting Kasteel van Rhoon te zien zijn vanaf maandag 1 juni via https://is.gd/PAKWdg

Vrijheid is dat je altijd snoep mag kopen
In samenwerking met de gemeente Albrandswaard zou de Stichting Kasteel van Rhoon een aantal activiteiten organiseren in het kader van 75 jaar bevrijding. Door het Coronavirus is dat niet doorgegaan. Vorige week is er een video-opname gemaakt om toch aandacht te besteden aan het werk dat door kinderen is gemaakt en geëxposeerd zou worden op de klokkezolder. Deze video op de site van de stichting te zien zijn.

De geëxposeerde werken zijn gemaakt door leerlingen van groep 3 van OBS Valckesteyn. Na een kringgesprek over ‘oorlog/vrijheid/vrede’ hebben de kinderen twee middagen gewerkt met de technieken houtskool, oostindische inkt, kleurpotlood en waterverf.
Ook de gemaakte opmerkingen, waarmee deze kinderen het thema in hun beleving vertalen, zijn weergegeven.

Virtuele rondleiding:
Tijdens deze rondleiding laat Aart de Jong de diverse voorwerpen en bijzonderheden van het Kasteel zien en vertelt voor welke functies deze in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer boeiende en verrassende kasteelverhalen.

Het Kasteel van Rhoon
De Stichting organiseert dus verder geen activiteiten ín het Kasteel maar de horeca van Het Kasteel van Rhoon is vanaf 1 juni dagelijks open vanaf 12 uur. Ook de gerenoveerde Kasteelgaarde is open voor het publiek.

www.stichting-kasteelvanrhoon.nl


deel deze activiteit