Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (4)
    Evenement

Festival Lekker en Live in Barendrecht

vrijdag 17 juli 17:00 uur

Foto:

BARENDRECHT – Het zal niemand ontgaan zijn dat er op 17 en 18 juli in Barendrecht een groot festival wordt gehouden. Lekker en Live is een initiatief van Barendrechter Frank Roolaart. Als eigenaar van Hal4 aan de Maas, organisator van evenementen, bedacht hij dat het leuk zou zijn als er in Barendrecht wat meer zou gebeuren. Hij liep verschillende festivals af, bekeek diverse locaties in deze omgeving en kwam uit bij het terrein achter de Kleine Duiker in de Zuidpolder. Een jaar geleden begon hij met de voorbereiding en inmiddels is de kaartverkoop in volle gang. Sterker nog, al meer dan de helft van de 12.000 kaarten zijn verkocht en 99 procent van de kaartjesbezitters komt uit Barendrecht. ,,Daarom ga ik er ook vanuit dat parkeren geen problemen op gaat leveren", haakt Frank in op de vragen die EVB aan de raad heeft gesteld over het festival. ,,Er zijn parkeerplaatsen bij de scholen, maar de meeste mensen zullen met de fiets komen. En als het nodig is, gaan we pendelbussen inzetten."

Samen met topbedrijven in onder andere beveiliging en duurzaamheid, wordt Lekker en Live groots en professioneel aangepakt. ,,We hebben te maken met een natuurgebied, dus werken we met statiegeldbekers, afbreekbare muntjes en wordt het terrein meteen na afloop schoongemaakt", vertelt Frank. ,,Het podium komt met de rug naar De Kleine Duiker te staan zodat de dieren minimaal last hebben van het feest. Er worden regelmatig festivals gehouden vlakbij diergaarde Blijdorp, dus daar is goed naar gekeken."

Eten, karaoke en silent disco

Op regen rekent de enthousiaste organisator niet. ,,We gaan er vanuit dat we goed weer hebben, maar als het toch niet zo mag zijn, dan hebben we de extra stretchtenten en overkappingen zo neergezet."

Aan eten is ook geen gebrek. Vier bekende bedrijven; De Olijfboom, La Hermana, Olympia en Het Zalmhuis zijn present met heerlijke gerechtjes. Daarnaast zullen er ook verschillende foodtrucks op het terrein aanwezig zijn. Er is een karaokebar, Silent Disco en een Photo Booth.

En dan natuurlijk het meest belangrijke, de muziek. Wie op vrijdag komt, geniet van Tino Martin, Glennis Grace en Samantha Steenwijk. De ruimtes tussen de optredens worden opgevuld met deejays. Op zaterdag komt Di-Rect, Danny Vera, Maan, Snelle en Jeroen van der Boom.

,,De toegang is voor iedereen vanaf achttien jaar", gaat Frank verder. ,,Dat hebben we zo gedaan vanwege de alcoholwet. Maar nu al praten we erover om in 2021 ook een avond voor de jongeren onder de achttien te organiseren. Het is toch jammer dat zij hun favoriete artiesten zoals Maan en Snelle moeten missen."

Tickets

Ga naar www.lekkerenlive.nl om tickets te bestellen.


deel deze activiteit