Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (4)
    Evenement

Filmavond in Maranathakerk

woensdag 13 november 20:00 uur

RHOON - De film Capharnaüm wordt op woensdagavond 13 november vertoond in de Maranathakerk in Rhoon. Aanvang 20 uur. Zaal open 19.30 uur. Toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage om de kosten te bestrijden is welkom). Na de film is er gelegenheid tot napraten met de mogelijkheid iets te drinken.

In de rechtbank staat Zain, een twaalfjarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me op de wereld hebben gezet." De film van regisseur Nadine Labaki is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

Capharnaüm is door het publiek omarmd en won vele prijzen en publieksprijzen op internationale festivals waaronder Publieksfavoriet op het IFFR. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties. Een film die bijna niemand onberoerd laat.


deel deze activiteit