De hele club van de Rhoonse Comedie compleet.
De hele club van de Rhoonse Comedie compleet. Foto:

Lachen bij Rhoonse Comedie

zaterdag 18 mei 2019 19:30

RHOON - Bij de Rhoonse Comedie wordt weer goed gerepeteerd, want op 18 mei staat de vereniging op de planken met de klucht 'Een verhuizing en andere ongemakken'. Een stuk geschreven door Carl Slotboom. De klucht gaat over Richard en Dorris die een leegstaand huis kopen. Maar volgens de overbuurvrouw heeft de vorige bewoner zijn vrouw vermoord en gebeuren er sindsdien vreemde, onverklaarbare dingen in het huis. Een spiritistische seance, onder leiding van het medium Mathilde Hoeksta, moet uitkomst bieden. Volgens regisseur Kees Spronk een vermakelijke klucht met hilarisch veel verwarring.

De Rhoonse Comedie bestaat al 34 jaar en ze spelen sinds vier jaar weer in 't Centrum in Rhoon. ,,Een fijne plek", zegt Kees. ,,Hier hebben we ons decor, kunnen we meteen repeteren op de plek waar we ook de uitvoering hebben en het leuke is dat we van de Larenkamp - waar we eerst speelden - de tribune onderdelen hebben gekregen. Daardoor zit het 150-koppig publiek op verhogingen en kan iedereen het goed zien." Twee keer per jaar speelt de vereniging een stuk en deze worden altijd enthousiast ontvangen door het publiek.

Een 'sneak preview' bij de repetitie laat zien dat de spelers de tekst al aardig onder de knie hebben en dat de typetjes al er goed inzitten. Dat beloofd weer een leuke avond te worden in 't Centrum.

Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Ewouter Vogel via 06-4101417 of Kees Spronk 06-22901968.
De voorstelling op 18 mei begint om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.rhoonsecomedie.nl.