<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
  • Alles
  • (5)
    Evenement

Bewonersavond over nieuw afvalbeleid

donderdag 14 maart 19:30 uur

Foto:

Albrandswaard – De gemeente houdt op donderdag 14 maart een bewonersavond over het nieuwe afvalbeleid. De avond is in het atrium van het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal. Iedereen is van harte uitgenodigd om tussen 19.30 en 21 uur binnen te lopen.

Wethouder Martijn Heezen: ,,Gemiddeld gooit een inwoner van Albrandswaard 476 kilo afval per jaar weg. Daarvan gaat 208 kilo in de grijze container en uiteindelijk in de verbrandingsoven. Zonde! Want in deze 208 kilo zit nog 27 kilo plastic, 25 kilo papier en 69 kilo GFT. En dan hebben we het nog niet eens gehad over glas en textiel. Dat kan allemaal als grondstof hergebruikt worden."

Grondstoffen

Wat doet u met uw afval? Gooit u het allemaal bij elkaar in een zak voor de grijze container of scheidt u alles netjes? De gemeente heeft grote ambities op het gebied van huishoudelijk afval en wil graag zoveel mogelijk scheiden. Deze plannen zet de gemeente graag voor de inwoners op een rij. Wethouder Heezen: ,,Want afval is geen afval, maar een grondstof voor een nieuw product."

Goedkoopste variant

De afgelopen tijd heeft de gemeente verschillende mogelijkheden bekeken om het scheiden en inzamelen van afval te verbeteren. Ook is uitgezocht wat die verschillende varianten kosten. Dat heeft geleid tot een ambitieus voorstel waarin de nadruk ligt op zoveel mogelijk grondstoffen gescheiden in te zamelen en daarmee de hoeveelheid restafval drastisch te beperken. Deze ambitie gaat hand in hand met de goedkoopste variant waardoor de afvalvalstoffenheffing minder hard hoeft te stijgen.

Afvalanalyse

De gemeente gaat op de bewonersavond graag in gesprek over het afvalplan, maar u bent ook welkom om uw eigen afvalzak van de afgelopen dagen mee te nemen. Ter plekke wordt dan geanalyseerd hoeveel bruikbare grondstoffen daar nog in zitten.


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>