Afbeelding

Leren en dineren in natuurgoed Ziedwij

zaterdag 29 september 2018 8:00 tot zaterdag 6 oktober 17:00

BARENDRECHT - Van 29 september tot en met 6 oktober worden er in het toekomstige voedselbos van Natuurgoed Ziedewij een serie inspirerende lezingen, workshops en diners gehouden.

Op Natuurgoed Ziedewij draait het om duurzaam verbouwen en verwerken van voedsel.

Het natuurgoed is in ontwikkeling en zal met de tijd een steeds grotere variëteit aan planten huisvesten. Ondertussen onderzoeken ze nu al wat eetbaar is. Wat voor lekkers kun je er van maken? En kunnen ze iets bijdragen aan een nieuwe manier van voedsel produceren?

Op 5 en 6 oktober wandelen ze samen door het natuurgoed en maken ze een verhalende reis door de tijd. Gelijktijdig plukken ze de vruchten van het seizoen. Maar er is meer. Hieronder vindt men het gehele programma.

29 september: workshop 'Limonade en feestdrankjes maken met wilde gisting'

30 september: workshop 'Voedsel drogen'

2 oktober: lezing 'Expertpanel Voedselbossen' – Met Onder andere met Wouter van Eck -(FoodForest Ketelbroek) en Emile van der Staak (Chef-kok De Nieuwe Winkel) en Max de Corte (Voedselbos expert)

3 oktober: workshop: 'Olie slaan'

4 oktober: lezing & proeverij: 'Voedselbos planten en proeven'

5 oktober: landschapsdiner (Proef de oogst van Natuurgoed Ziedewij)

6 oktober: lezing 'Voedselbossen'

6 oktober: (na de lezing) landschapsdiner (nr. 2)

Wat is Natuurgoed Ziedewij?
Met Natuurgoed Ziedewij wordt een toekomstgericht landschap van tien hectare gecreëerd, een biodiverse wereld onder de rook van Rotterdam van waaruit ze mensen voeden, met elkaar in contact brengen en ze laten ervaren wat de geschiedenis van deze plek is. Het is een plek waar gepionierd wordt en waar ruimte gegeven wordt aan natuurinclusieve voedselproductie.

Ga voor meer informatie en kaartjes naar: www.natuurgoedziedewij.nl/events