Afbeelding

Landelijke fruitplukdag

zaterdag 15 september 2018 9:00

RHOON - Op zaterdag 15 september doet zorgboerderij de Buytenhof mee aan de Landelijke fruitplukdag. Tijdens deze dag kunnen er op de boerderij Elstar en Goudreinet appels en Conference en Doyenne du Comice peren geplukt worden.  Elstar appels zijn fris zoete appels die je zo uit de hand kunt eten. Goudreinet appels zijn wat zuurder en geschikter om te verwerken in gerechten zoals in een vers gebakken appeltaart, cake of appelmoes.

Tevens  worden er de hele dag verse appeltaart stroopwafels gebakken door Opstroopwafel. Karin de Meij en Paul Hoogenboezem uit Heinenoord bakken zaterdag de stroopwafels met vers geplukte Buytenhof appels. Daarnaast hebben ze allerlei andere spannende smaken zoals pumpkin spice en cranberry chocolade. Ze gebruiken 100 procent roomboter en verder geen toevoegingen. 

De maand september is de oogstmaand voor appels en peren, en op zorgboerderij de Buytenhof is het dan ook een drukte van belang. ,,We kunnen maar één keer per jaar ons fruit oogsten, en dat moet in een heel korte periode gebeuren. We werken vier seizoenen lang om het mooiste fruit aan de bomen te krijgen, en het is elk jaar opnieuw zo'n geweldig moment als we kunnen gaan plukken. Dat willen we graag met iedereen delen", vertelt een trotse Wiard Visser.

Tijdens de landelijke fruitplukdag is de Buytenhof geopend van 9 tot 17 uur. De appels kosten 1,50 euro per kilo. De overige zelfplukdagen worden bekend gemaakt op de website en de Facebookpagina van de Buytenhof.  De Buytenhof is te vinden aan de Rijsdijk 98 in Rhoon.