Afbeelding

Honderdste workshop SoulCollage

zaterdag 15 september 2018 11:00


ALBRANDSWAARD - Mirjam Rosier, werkzaam bij Mirros, geeft op zaterdag 15 september haar honderdste workshop SoulCollage®.

,,SoulCollage® is een prachtig proces, waarbij je met plaatjes uit tijdschriften een collage maakt op een kaart. Vervolgens laat je deze kaart spreken, door er als het ware in te gaan", vertelt Mirjam. ,,Zo geef je een stukje van jezelf weer in beeld, en krijgt deze vervolgens een stem. Het proces is intuïtief. Er hoeft niet iets moois gemaakt te worden en je hoeft dus niet creatief te zijn."

Het woord Soul, letterlijk: 'ziel', wordt in SoulCollage® gebruikt als zijnde je persoonlijkheid. ,,En je ziel heeft vele kanten. Zo zijn we soms 'degene die blij is', soms boos of bedroefd. Soms zijn we de control freak, soms de perfectionist. Op andere momenten hangen we de clown uit, of zijn we chaotisch, liefdevol, vriendelijk, drammerig of nemen we te veel hooi op onze vork. Niet één stem vertegenwoordigt jou helemaal." Mirjam vertelt dat er ook kanten in beeld komen, die we niet zo mooi vinden aan onszelf. ,,Het is fijn om deze kanten toch te laten zien, en te horen spreken. Op die manier zetten we als het ware het donkere in het licht. Zo hoeft een 'donker' deel niet onderdrukt te worden, want ook dat deel wil gezien worden."

Mirjam gaf bijna alle honderd workshops in Poortugaal, waar ze woont. ,,In 2008, toen ik begon, vond ik de workshop die ik had gevolgd zó leuk, dat ik hem zelf gaf aan vriendinnen en mijn zussen. Van het één kwam het ander, en zo ben ik sinds 2010 officieel SoulCollage®-facilitator."

Meer info: mirros.nl, info@mirros.nl of 0626846373.