Afbeelding

Rhoon herstelt zich knap

Algemeen

RHOON  - Na de indrukwekkende overwinning op de koploper vorige week, stond er zaterdag weer een topwedstrijd op het programma tussen de nummer twee en drie van de competitie. Dit belangrijke duel kon de weg naar de nacompetitie voor promotie openen. Victoria’04 uit Vlaardingen was de tegenstander. Rhoon begon sterk aan de wedstrijd. Bart Driesse had de score al na drie minuten kunnen openen. Kort daarna kreeg Ricardo Merrelaar een kans om te scoren. Echter, uit de eerste kans voor Victoria’04 belandde de bal al in het net. Doelman Rick Bonninga kon in eerste instantie de bal pareren, maar was kansloos bij de rebound. Drie minuten later volgde een ernstige overtreding, die volgens velen een rode kaart verdiende, maar tot verbazing van iedereen slechts met geel werd bestraft. Het slachtoffer, Ryan van Dijk, werd letterlijk uit de wedstrijd geschopt en kon niet verder. Tot overmaat van ramp kreeg Rhoon een penalty tegen na een ongelukkige handsbal van Dwight Krolis. Aan het einde van de eerste helft stond het 3-0. Net voor de rust wist Jibbe van Kammen met een gevaarlijke corner Mitch Fransen te bereiken, die de belangrijke 3-1 maakte.

De rust leek de Albrandswaarders goed te doen, want direct na de hervatting scoorde Ricardo Merrelaar uit een knappe doorkopbal van Bart Driesse. In de tweede helft gaf Rhoon weinig meer weg en bleef het druk zetten voor de gelijkmaker. Die kwam er ook na een mooie combinatie tussen Ricardo Merrelaar en Jibbe van Kammen, die Tom de Boer in stelling bracht. De Boer aarzelde niet en maakte de 3-3. Hoewel de verdiende 3-4 uitbleef, kon Rhoon trots zijn op de mentale weerbaarheid die het toonde. Met dit resultaat heeft Rhoon zichzelf een goede uitgangspositie verschaft om de nacompetitie te bereiken.