Afbeelding

Sv Poortugaal houdt zicht op nacompetitie

Algemeen

POORTUGAAL - Wat een prachtige middag was het zaterdag bij sv Poortugaal. Onder de lentezon werd het lekker druk bij de wedstrijd van het eerste elftal tegen Nieuwenhoorn. Het werd een dag met lach en een traan, maar uiteindelijk vierde iedereen uit Poortugaal de 2-0 overwinning.

De traan zat ‘m in het afscheidsmoment van Stan Maas als speler. Na aanhoudend blessureleed heeft Stan besloten het prestatieve voetbal los te laten. Hij gaat zich op nieuwe dingen richten, maar gelukkig blijft hij als jeugdtrainer wel verbonden aan sv Poortugaal. De vereniging bedankte Stan voor zijn inzet voor het eerste elftal.

Over de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn kan worden gezegd dat sv Poortugaal de punten verdiend in huis hield. De 2-0 eindstand doet een wat spannende wedstrijd vermoeden, maar dat was het eigenlijk niet. Er was geen sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers, maar de thuisploeg creëerde meer kansen dan het aantal dat succesvol werd afgerond. En Marvin Nootenboom stond er als doelman van de blauw-zwarten ook niet voor niets. Al met al een terechte 2-0 uitslag die sv Poortugaal op de tweede plek in de ranglijst terugbracht.

De doelpunten kwamen van de voeten van Bjorn Wagenaar (24e minuut) en Jordi Dekker (76). Met nog vijf wedstrijden te spelen staat sv Poortugaal op de tweede plaats. Daarmee houdt het zicht op een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. Eerst de focus op de volgende wedstrijd. Die speelt de ploeg a.s. zaterdag tegen LRC in Leerdam. Aanvang 14.30 uur.

Op dinsdag 23 april ontvangt de vereniging in de halve finale van de districtsbeker om 20 uur Forum Sport. Sv Poortugaal is van plan er een onvergetelijke avond van te maken.

Advertenties uit de krant