Afbeelding

Herenboerderij Rhoon gestart

Algemeen

RHOON - In nauwe samenwerking met De Buytenhof heeft Herenboeren Rhoon een stuk grond ter beschikking gekregen. Het perceel is circa 3,5 hectare groot en is gelegen in het Buijtenland van Rhoon. In 2024 wordt op bescheiden schaal gestart. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van stichting Herenboeren Rotterdam en Rotterdam de boer op! in vervulling. Vanaf juni wordt lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel van eigen boerderij ook bereikbaar voor inwoners van Rhoon en omgeving. Herenboeren Rhoon start met groenten en graan en hoopt daarna verder uit te kunnen breiden. De eerste Algemene Leden Vergadering heeft plaatsgevonden op maandag 25 maart 2024.

Herenboerderij Rhoon verwacht in juni te starten met de uitgifte van groenten vanuit een van de schuren van De Buytenhof. De eerste tarwe is vorige week al gezaaid en het teeltplan is gereed, onder meer zullen tuinbonen, meerdere soorten kroten, suikermaïs, pastinaak en uien gezaaid gaan worden. Het bestuur hoopt de komende jaren snel verder uit te breiden en streeft een volledig Herenboerderij concept na met 20 hectare waar het totale aanbod van groente, fruit, eieren en voor - wie wil - vlees levert. 

Het aantal mede-eigenaren van Herenboerderij Rhoon groeit snel. Inmiddels staat de teller op 73 mede-eigenaren (167 leden/monden) veelal uit de omgeving Rhoon, Barendrecht en Rotterdam-Zuid. 

Het contributiebedrag is voor dit eerste jaar 10 euro. Dit is het bedrag dat de leden naast de eenmalige inleg per week, per mond betalen en maandelijks wordt geïncasseerd. 

Op een Herenboerderij is het niet de bedoeling dat alleen de boer in loondienst het werk doet. De mede-eigenaren staan te popelen om samen met de boer aan de slag te gaan. In de afgelopen maanden zijn door de coöperatieleden al zo’n twaalf werkgroepen opgericht om de Herenboerderij te ondersteunen, denk aan de ICT, Samen, Communicatie, Klussen, Monitoring biodiversiteit, Uitgifte (van de wekelijkse oogst pakketten) etc.

https://rhoon.herenboeren.nl/

Advertenties uit de krant