Afbeelding

Kinderburgemeester Zoë Luna Brasser geïnstalleerd

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Maandagavond is de nieuwe kinderburgemeester Zoë Luna Brasser geïnstalleerd tijdens de laatste raadsvergadering voor het reces. Eerst werd er afscheid genomen van kinderburgemeester Judith van der Waarde. Zij vertolkte deze rol het afgelopen schooljaar en was tevens de eerste kinderburgemeester van Albrandswaard. In haar korte afscheidsspeech bedankte ze de gemeenteraad voor het vertrouwen en burgmeester Wagner. Ze wenste de nieuwe kinderburgemeester veel succes en hoopt dat ze net zoveel plezier zal hebben als zijzelf. 

Zoë Luna kreeg de ambstketen omgehangen van burgemeester Jolanda de Witte. 

Zoë Luna gaat na de zomervakantie naar groep acht van obs Valckensteijn. Van de zenuwen moest Zoë Luna lachen, maar ze herpakte zich snel weer, zoals een echte burgemeester en hield een korte toespraak. ,,Ik wil kinderburgemeester worden omdat het cool is en omdat je het hulpje van de burgemeester bent. Ik hoop dat ik het heel leuk ga vinden, maar ik denk het wel."
Hierna werd ze door de voltallige raad gefeliciteerd. 

Zoë Luna gaf zich op voor de functie omdat ze graag wil dat er een aantal dingen gaan veranderen in de gemeente. ,,Ik vind dat er teveel afval in de natuur ligt", gaf ze op als een van de speerpunten. Ook vindt ze dat er teveel inbraken in Poortugaal zijn. Daar wil ze ook wat aan doen. Hoe ze bijvoorbeeld het afvalprobleem wil gaan aanpakken, weet ze nog niet precies. Maar na de zomervakantie zal daar uitgebreid over gepraat gaan worden.

,,Ik wil later achter de kassa gaan werken of kapster worden", vertelt ze aan De Schakel. ,,Maar als ik een jaar kinderburgemeester ben geweest, denk ik daar misschien wel heel anders over."

Afbeelding

Advertenties uit de krant